EUROLIGA

Tomić razbio Barcu, Maccabi uzvratio Partizanu

25.03.2010 u 21:14

Bionic
Reading

Nakon što je Partizan u prvoj utakmici šokirao Maccabi, izraelski prvak u drugoj je potukao beogradsku momčad sa 20 koševa razlike. CSKA i Olympiacos na korak su do Final Foura jer vode sa 2:0 u seriji. U ogledu Barcelone i Reala sada je 1:1, a pobjedu madridskoj momčadi donio je Ante Tomić

Moskovski CSKA i Olympiacos nakon domaćih utakmica imaju vodstvo od 2:0 protiv Caje Laboral odnosno Asseco Prokoma. Maccabi se večeras ipak 'uozbiljio' i sa 20 koševa razlike porazio Partizan. Real je pak uzvratio Barceloni u španjolskom dvoboju, pa je u ovim ogledima trenutno stanje 1:1.

Momčad Duška Vujoševića u pvoj je utakmici napravila čudo, i zaostatak od 14 koševa na poluvremenu pretvorila u pobjedu. Međutim, sada su domaćini ipak puno ozbiljnije shvatili suparnike te na krilima Bluthentala, Wisniewskog, Fishera i Andersona (sva četvorica više od 14 koševa) uspjeli stići do uvjerljive pobjede 98:78.

Kao što Barcelona i Real vode mrtvu trku u nogometnom prvenstvu, tako je i sada u košarkaškom okršaju. Naime, nakon pobjede Barce u prvom ogledu, sada je momčad iz Madrida slavila sa 70:63. Naš Ante Tomić bio je prvo ime Reala ubacivši 22 koša. 

U drugoj uzastopnoj pobjedi Olympiacosa nad poljskim Prokomom naš Nikol Vujčić ugradio je četiri koša.

Najbolji hrvatski košarkaš prve večeri, Zoran Planinić, u drugoj je 'malo' zatajio. No nije njegov CSKA. Moskovska je momčad bila gotovo jednako uvjerljiva protiv španjolske Caje Laboral, a večeras je slavila sa 'samo' plus 20. Planinić je ubacio 12 koševa za Ruse, a kod Caje Stanko Barać dva koša.

Barcelona - Real Madrid 63:70 (1:1 u pobjedama)
Maccabi Tel Aviv - Partizan 98:78 (1:1 u pobjedama)
CSKA Moskva - Caja Laboral 83:63 (CSKA vodi 2:0 u pobjedama)
Olympiacos - Asseco Prokom 90:73 (Olympiacos vodi 2:0 u pobjedama)