Camp nou uz Hrvata

Navijači Barcelone pokazali što misle o Rakitiću: Ernesto Valverde ostao u šoku kada ga je uvodio u igru

07.10.2019 u 09:39

Bionic
Reading

Cijeli stadion je skandirao Ivanu Rakitiću kada je ulazio u igru u derbiju protiv Seville

U derbiju osmog kola španjolske La Lige Barcelona je na svojem Camp Nou ugostila Sevillu i slavila s visokih 4:0, te tako zasjela na drugo mjesto lige. Visoka pobjeda Barce nije bila očekivana kada se pogleda prvi dio utakmice.

Sevilla je sjajno ušla u susret i do 25. minute mogla voditi s 3:0, ali nedostajalo je malo i sreće, a onda se probudila Barcelona. Luis Suarez je doveo domaćine u vodstvo sjajnim škaricama u 27. minuti, a samo pet minuta kasnije Vidal zabija za 2:0. Do poluvremena je već bilo 3:0, a strijelac je bio Dembele. Konačnih 4:0 postavio je Lionel Messi iz slobodnjaka u 78. minuti.

Barcelona je od 88. minute igrala s dva igrača manje nakon što su pocrvenili Araujo i Dembele. Ernesto Valverde nastavio je sa svojom politikom da Ivanu Rakitiću daje minimalnu minutažu pa ga je u igru uveo tek u 69. minuti utakmice i vjerojatno se ubrzo jako posramio.

Kada ga je Valverde uvodio u igru cijeli je stadion skandirao ime sjajnog 'vatrenog'. Navijači su tako Valverdeu jasno dali do znanja da su na strani hrvatskog reprezentativca i da žele da ga trener više koristi u utakmicama koje dolaze. Ovo je sjajna vijest i za Zlatka Dalića jer će Raketa na okupljanje reprezentacije stići osnažen hukom s tribina Camp Noua.

  • +5
La liga, Barcelona - Sevilla Izvor: EPA / Autor: Alejandro Garcia