LICITACIJA JE POČELA!

Tko su najtraženiji igrači današnjice? Upoznajte ih!

09.07.2012 u 08:50

Bionic
Reading

Najveći transfer ovoga ljeta ostvario je Eden Hazard, za kojeg je Chelsea platio Lilleu nevjerojatnih 40 milijuna eura! Sljedeći po redu je bivši Napolijev napadač Lavezzi, čiji je odlazak put PSG-a Parižane koštao tek nešto manje od 30 milijuna eura

I dok se spekulira o velikim prelascima Hulka, Luke Modrića i Fernanda Torresa, ipak su neki drugi igrači izazvali interes najvećeg broja klubova. Upravo o njima bruje svi nogometni portali, a za vas smo izdvojili petoricu koju najveći broj klubova vidi kao idealna pojačanja.

Tribina.hr vas pita

Na našem community portalu tribina.hr pitamo vas: da imate klub, koga biste doveli? Ili koga biste doveli u neki od svojih omiljenih klubova? Tko je od spomenutih igrača najpotrebniji u njima?

Alvaro Pereira, 26, lijevi bek, Porto
Interesenti: PSG, Chelsea, Man Utd, Tottenham, Napoli

Lijevi branič koji je početkom prošle sezone gotovo otišao put Chelseaja, zajedno s bivšim trenerom Villas-Boasom, opet plijeni pozornost diljem Europe. Iako se smatralo da je njegov prelazak u Chelsea stvar formalnosti, pojavio se interes i drugih klubova i sada slijedi licitiranje. Poznato je da su upravo lijevi bekovi najviše klase danas veliki luksuz koji ima malo ekipa pa je velika potražnja za njim. Kada je Porto tijekom zime platio ogromnih 10 milijuna eura za mladog Brazilca Alexa Sandra, bilo je jasno da će ovog ljeta biti spremni na pregovore za Urugvajčev potpis. Pa ipak, Porto nikad ne prodaje jeftino, a s obzirom na broj interesenata, cijena bi mogla biti vrlo paprena.

Javi Martinez, 23, centralni branič, defanzivni vezni, Athletic Bilbao
Interesenti: Bayern, Real Madrid, Barcelona, Man City

Neki od najboljih stopera današnjice u nekoj su fazi juniorske karijere igrali u veznom redu (David Luiz, Gerard Pique...), a tim je putem krenuo i mladi Bask, koji je do ove sezone igrao poziciju defanzivnog veznog. Upravo mu element tehničke profinjenosti dodaje na vrijednosti, jer osim obrambenog kretanja te urođene borbenosti odlično iznosi loptu te pokazuje razinu tehničke vještine atipičnu za igrača zadnjeg reda. Promjenu u stopera treba zahvaliti sadašnjem treneru Bielsi, koji ga je postavio na tu poziciju što zbog nužde, a što zbog njegovih prirodnih predispozicija. Upravo takvog braniča danas treba čitav niz vrhunskih klubova, ali Bilbao ga ne misli pustiti ispod 25 milijuna eura.

Javi Martinez u akciji

Alan Džagojev, 22, ofenzivni vezni, CSKA Moskva
Interesenti: Arsenal, Tottenham, Borussia D., AS Roma, Bayern

Godinama je standardni igrač moćnog CSKA-a, koji se uspješno nosio s najboljim igračima u utakmicama Lige prvaka. Pa ipak, tek ga je nedavno završeni Euro promovirao među najtraženije igrače današnjice, jer je s tri postignuta gola bio među najboljim strijelcima toga natjecanja. Džagojev je igrač koji prvenstvo traži suradnju sa suigračima, ali njegov izvrsni osjećaj za prostor i utrčavanja iza zadnje obrambene linije, povezan s koncentracijom u završnici te dobrim igranjem glavom, čine ga iznimno učinkovitim i opasnim igračem u ofenzivnom dijelu veznog reda. No ipak, poznato je koliko se teško kupuje od CSKA, pa je njegov ostanak u Rusiji, unatoč ogromnom interesu, zapravo najvjerojatniji ishod.

TOP 5 Džagojeva

Lucas Moura, 19, ofenzivni vezni, Sao Paulo
Interesenti: Inter Milan, Real Madrid, Man Utd, Chelsea

Dribler kakvog nema vjerojatno od Ronaldinhova odlaska mogao bi uskoro zaigrati na Starom kontinentu. Sakupio je na prvi pogled nevjerojatnih 15 nastupa za Brazil sa samo 19 godina, i samo taj podatak dovoljno svjedoči o njegovoj kvaliteti, makar rijetko počinje u prvom sastavu. Za njegove su usluge prije svih zainteresirani Inter i Real Madrid, a i sam je Lucas izjavio da nije ravnodušan na pozive takvih europskih velikana. Sve bogatiji brazilski klubovi postali su teški pregovarači, a slično će biti i ovoga puta. Lucas nedvojbeno ima nogometno znanje koje je već sada adekvatno razini kakvu se zahtijeva na najvišem  nivou, a pitanje je samo brzine prilagodbe na europski nogomet, čiji se tempo poprilično razlikuje od brazilskog.

Robin van Persie, 29, napadač, Arsenal
Interesenti: Man City, Real Madrid, Juventus, Man Utd, PSG, Anzhi

Nakon osam sezona i 279 nastupa Robin van Persie vjerojatno odlazi iz 'topnika'. Sam je izjavio da želi završiti karijeru sa žetvom trofeja, a to ne može ostvariti u klubu za koji je u Premiershipu postigao 96 gola i imao 52 asistencije, u utakmicama kupa 16 golova i dvije asistencije, a u Ligi prvaka 20 golova i devet asistencija. Samo je u prošloj sezoni zabio čak 37 golova u 48 utakmica, ali ako ne produlji ugovor, Arsenal neće imati izbora nego ga prodati ovoga ljeta ukoliko želi dobiti ikakvu odštetu. Upravo su odštetni zahtjev, kao i ogromni Van Persiejevi apetiti što se tiče plaće, glavni uzročnici zašto već nije pronašao novi klub. Lista zainteresiranih je očekivano velika, ali svi će dvaput razmisliti treba li uložiti ogroman novac u igrača u kasnim dvadesetima koji je izričito vezan za stil igre Arsenala.