ANONIMNI AUSTRALAC

Tko je tinejdžer koji je šokirao Nadala u Wimbledonu?

02.07.2014 u 13:08

Bionic
Reading

Nakon što je australski tinejdžer Nick Kyrgios šokirao prvog tenisača svijeta Rafaela Nadala u osmini finala Wimbledona postao je priča dana

Zaista se malo tko mogao nadati da bi 19-godišnji Kyrgios (rođen u Melbourneu 27. travnja 1995), trenutačno 144. igrač svijeta, mogao 3:1 u setovima nadigrati Nadala na legendarnoj engleskoj travi. Ono što posebno treba naglasiti je čak 37 asova Kyrgiosa, a usput je osvojio 83 posto poena nakon prvog servisa. Očito je bio itekako nadahnut u svom debitantskom nastupu na središnjem terenu…

'Igrao sam izvanredno. Morate vjerovati od početka da možete dobiti meč', rekao je nakon najveće pobjede u karijeri Kyrgios, na turnir stigavši s pozivnicom organizatora.

Dodajmo još kako će 193 cm visoki Kyrgios u svom prvom grand slam četvrtfinalu karijere igrati protiv osmog nositelja, Kanađanina Miloša Raonića.

Tko je uopće Nicholas Hilmy 'Nick' Kyrgios? Rođen je u Australiji, u kojoj je i započeo igrati tenis. U seniorskoj konkurenciji do ovogodišnjeg Wimbledona ovaj tenisač grčkog podrijetla (otac mu je Grk, a majka podrijetlom iz Malezije) nije imao previše uspjeha.


Kao dječak Nick se zaljubio u košarku u kojoj je bio vrlo uspješan i kao osnovnoškolac igrao je za sve australske selekcije da bi se kao 14-godišnjak potpuno posvetio tenisu.

Kada je imao 15 godina, već je osvojio svoj prvi juniorski ITF turnir na Fidžiju i tada je bilo jasno – zvijezda je rođena.

Već dvije godine kasnije kao jedan od nadarenijih tenisača dobio je stipendiju prestižnog Australian Institute of Sport, koji su između ostalih polazili naš Joe Šimunić ili NBA košarkaš Andrew Bogut.

Nick Kyrgios i danas je veliki fan košarke te često zna reći da mu je omiljena NBA momčad Boston Celtics.