'NAJBOLJI NEPRIJATELJI'

Tko bi rekao da je ovo moguće, nakon što ga je nazvao - kretenom! Nick Kyrgios i Novak Đoković na terenu, s istim ciljem

09.01.2023 u 16:46

Bionic
Reading

Srpski tenisač Novak Đoković i Australac Nick Kyrgios odigrat će egzibicijski meč u humanitarne svrhe u Rod Laver Areni u petak prije početka Australian Opena, objavili su u ponedjeljak organizatori prvog Grand Slam turnira sezone.

Đoković, koji je devet puta slavio u Melbourneu, vraća se u Australiju godinu dana nakon što je protjeran iz zemlje zbog necijepljenja protiv Covid-19.

Njegov zategnuti odnos s Australcem - koji ga je nazvao 'kretenom' - popravio se prošle godine kada mu je Kyrgios pružio podršku kada je isključen.

'Pripremite se za eksplozivnu akciju kada se najbolji neprijatelji sastanu na RLA za uzbudljiv trening meč', navedeno je na twitter profilu Australiana Opena.

Dvojica igrača susrela su se u finalu Wimbledona prošle godine, a Đoković je pobijedio u četiri seta.

Đoković, koji je u nedjelju osvojio turnir u Adelaideu svladavši u finalu Amerikanca Sebastiana Kordu, jedan je od najvećih favorita u Melbourneu gdje će pokušati stići do svog 22. Grand Slam naslova.

Ovaj susret također će poslužiti kao proba za Kyrgiosa, koji se oporavio od ozljede gležnja.