veleslalom na sljemenu

Tinejdžerica Zrinka Ljutić upisala još jedan senzacionalan uspjeh i to na kakav način; očekivano je do titule prvaka države stigao i Filip Zubčić

24.03.2021 u 15:32

Bionic
Reading

Održano je FIS Otvoreno prvenstva Hrvatske an zagrebačkom Sljemenu, a nije moglo proći bez uzbuđenja i nevjerojatno uzbudljive završnice kod djevojaka

Zrinka Ljutić i Filip Zubčić okitili su se naslovima veleslalomskih prvaka države nakon utrka FIS Otvorenog prvenstva Hrvatske voženih na Sljemenu.

Zrinka Ljutić, 16-godišnja Zagrepčanka, do svog prvog naslova veleslalomske prvakinje Hrvatske došla je pobjedom na utrci sa samo tri stotinke prednosti ispred Leone Popović koja je vodila nakon prve vožnje. Tako je ženska utrka bila poprilično neizvjesna i dramatična, a mnogi se slažu kako je ovaj rezultat za tako mladu skijašicu - senzacionalan.

Treće mjesto utrke zauzela je naša Andrea Komšić s +1.30 sekundi zaostatka za pobjedničkim vremenom. Tri prvoplasirane skijašice su iz Hrvatske tako da je plasman za državno prvenstvo jednak NC utrci i poretku za Prvenstvo Zagrebačke Županije.

Od ostalih hrvatskih predstavnica Tili Grgurić zauzela je 10. mjesto, a Marta Tomšić 13. Karla Karađole nije završila prvu vožnju.

Do naslova veleslalomskog prvaka Hrvatske, prvi puta u karijeri, došao je Filip Zubčić, očekivano na vrlo suveren način pobjedivši u veleslalomskoj utrci na Sljemenu. Vodio je i nakon prve vožnje, koju je postavio njegov trener Marko Šuman, s vremenom 55.76.

Svoju dominaciju potvrdio je i u drugoj vožnji, na stazi koju je postavio Amir Ljutić. S vremenom 1:52.19 Filip je utrku završio ispred drugoplasiranog Istoka Rodeša koji je imao zaostatak +0.96. Treći je bio Austrijanac Lukas Gasser sa zaostatkom od +2.36. Četvrtim mjestom utrke, s +2.40 sekunde zaostatka za Zubčićem, naš Elias Kolega osvojio je treće mjesto na Prvenstvu Hrvatske.

Od naših ostalih predstavnika Filip Krota utrku je završio na 7., Roko Begović na 11., Dario Komšić na 12. Otto Orešić na 14., Lovro Široki na 15., a Tin Gregurić na 18. mjestu. Grgur Pajalić, Grga Kecerin i Tvrtko Ljutić nisu završili utrku.