veleslalom, lenzerheide

Filip Zubčić nakon osvojenog drugog mjesta i još jednog postolja: Ovo je bila fenomenalna sezona!

20.03.2021 u 12:47

Bionic
Reading

U švicarskom Lenzerheideu održana je i posljednja veleslalomska utrka sezone za skijaše. Naš Filip Zubčić imao je teoretske izglede za osvajanjem Malog kristalnog globusa, borio se do samog kraja, no Alexis Pinturaultu ipak je bio bolji te je uskratio slavlje našem skijašu

Švicarski Lenzerheide domaćin je završnice svjetskog skijaškog kupa, a uoči posljednje veleslalomske utrke, u borbi za Mali kristalni globus bio je i naš Filip Zubčić.

Istina, za taj pothvat imao je tek minimalne šanse, jer trebali su se poklopiti i drugi rezultati, no Zubčić se borio do samog kraja.

Ipak, Alexis Pinturault ovog je puta bio brži, istina za samo dvije desetinke, ali i to mu je bilo dovoljno za pobjedu u ovoj utrci, te pobjede u poretku veleslalomaša, ali i u utrci za Veliki kristalni globus.

Francuz je ovom pobjedom s vrha skinuo Austrijanca Marca Odermatta, koji je na kraju zauzeo 11. mjesto. Pinturault je skupio 700 bodova, Odermatt 649, a Filip Zubčić 606.

I u ukupnom poretku, uoči posljednje utrke sezone, slalomske koja će se voziti u nedjelju, Pinturault je potvrdio i osvajanje Velikog kristalnog globusa, jer ima 1200 bodova, odnosno 107 više od Odermatta.

Filip Zubčić u ukupnom poretku je na visokom petom mjestu, sa 16 bodova zaostatka za četvrtim Loicom Meillardom, odnosno 30 za trećim Marcom Schwarzom.

'Evo, danas sam osvojio drugo mjesto u veleslaomu i jako sam sretan zbog toga. Jako sam dobro odskijao obje vožnje, drugi lauf je bio jako zatvoren, trebalo se jako puno raditi i to sam odlično napravio. Možda sam mogao zadnji i srednji dio bolje odraditi i onda bih možda i pobijedio', osvrnuo se na subotnje veleslalome Zubčić.

'Ali šest postolja ove sezone i medalja sa Svjetskog prvenstva, nije moglo bolje! Sutra je slalom, nadam se da ću opet napraviti neki odličan rezultat. Ovo je bila fenomenalna sezona', zaključio je Zubčić.