sjajna andreescu

Tinejdžerica preko noći okrenula tenis naglavačke: Na užas Serene, velike mečeve uopće ne gubi…

06.09.2019 u 10:34

Bionic
Reading

Kanadska tenisačica rumunjskih korijena Bianca Andreescu ove sezone niže briljantne uspjehe, a ako osvoji US Open pobjedom protiv Serene Williams u finalu, bit će joj to već treći osvojeni veliki turnir u 2019. godini…

Tenis je definitivno dobio novu mladu zvijezdu koja neobičnim koracima grabi prema vrhu. Naime, Bianca Andreescu sa svojih 19 godina tek se pojavila na teniskoj sceni, a već se pokazala kao rođena pobjednica i osvojila dva velika turnira o kojima većina kolegica samo može sanjati.

  • +3
Bianca Andreescu Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Kada je došla u Indian Wells, Andreescu je bila potpuno nepoznata igračica, no sredila je Muguruzu, Svitolinu i Kerber te osvojila titulu i preko noći se obogatila, zaradivši 1,354,010 dolara.

Uslijedila je ozljeda ramena koja ju je bacila unazad pa sve do ovog ljeta praktički nije igrala, a onda se pojavila u Torontu i napravila isto što i u Indian Wellsu. U finalu je svladala Serenu Williams koja se predala i tako u džep strpala još pola milijuna dolara.

'Znam kako je kad moraš otkazivati turnire zbog ozljede. Nije lako. Ovo nije način na koji sam htjela pobijediti,' priznala je skromna Rumunjka s kanadskom putovnicom, slaveći trijumf pred domaćim navijačima.

Došao je US Open, a Andreescu nikad u karijeri nije prošla 2. kolo jednog Grand Slam turnira i vjerovalo se da će turnir u New Yorku biti prevelik zalogaj za tinejdžericu.

No, njezina inteligentna i raznolika igra u kombinaciji s odličnim kretanjem pokazali su se nepremostivom preprekom za protivnice i na US Openu. Izbacila je Wozniacki, Mertens, a onda u polufinalu i Belindu Bencic, čime je osigurala novi obračun sa Serenom Williams.

'Da mi je netko rekao da ću biti u finalu US Opena prije godinu dana, rekla bih mu da je lud!', priznaje oduševljena Bianca koja je prošle sezone ispala u kvalifikacijama američkog Grand Slam turnira.

'Čini se nestvarnim igrati protiv Serene u finalu i veselim se tome,' dodaje 19-godišnjakinja koja će pokušati zaustaviti 37-godišnju Williams na putu do rekordne 24. titule.

Ono što Serenu mora brinuti je to što Andreescu praktički pola godine nije izgubila meč koji nije predala te bi u slučaju osvajanja US Opena bila najuspješnija tenisačica sezone, s tri velika turnira u svojim vitrinama.

Zbog toga iako Williams djeluje moćno i svakako je favoritkinja u tim obračunima, u subotu teško da ćemo gledati potpuno jednosmjerni meč, a ako Bianca dobije i taj meč, od potpune nepoznanice u samo godinu dana pretvorit će se u tenisačicu koja će svima biti prvi favorit pred svaki od četiri Grand Slam turnira…