vn španjolske

Težak sudar u Jerezu; pogledajte stravičan pad koji će obilježiti MotoGP sezonu

06.05.2018 u 17:04

Bionic
Reading

Cal Crutchlow startao je s prve pozicije na MotoGP utrci za Veliku nagradu Španjolske voženoj danas na stazi u Jerezu. Iza njega krenuli su Dani Pedrosa na Hondi i Johann Zarco na Yamahi. No, utrku je obilježio težak sudar Lorenza, Doviziosa i Pedrose...

Vodstvo je već na samom početku preuzeo Jorge Lorenzo (Ducati), no Marc Marquez (Honda) je vrlo brzo izbio na drugo mjesto i zatim pretekao Lorenza...

Iza njega su u jednom trenutku bili Lorenzo, Andrea Dovizioso i Dani Pedrosa. Takva situacija je trajala nekoliko krugova u kojima se Marquez uspio dodatno odvojiti jer ga Lorenzo jednostavno nije mogao pratiti, a Dovizioso i Pedrosa nisu mogli proći Lorenza.

Onda je uslijedio pravi kaos i užas. Nekoliko krugova prije kraja Dovizioso je krenuo u napad na Lorenza, a to je ostavilo prostor Pedrosi da ih iz drugog plana prođe obojicu. Ipak, Lorenzo je pomalo neoprezno u zavoju pokušao zatvoriti taj prolaz Pedrose i došlo je do kontakta između njih dvojice, a njihov se 'sudar' samo 'zakonom fizike' prenio i na Doviziosa.

Najgore je prošao Pedrosa, koji je doslovno katapultiran u zrak! Poletio je s motora i nakon nekoliko metara na glavu aterirao na stazu... Dovizioso i Lorenzo izletjeli su izvan staze, ali su se zaustavili na pješčanom dijelu u zoni izlijetanja.

To je maksimalno iskoristio Marquez koji je bez problema trku priveo kraju i osvojio novih 25 bodova. Treba spomenuti i to da je Cal Crutchlow pao sredinom utrke, tako da je i on ostao bez bodova. Na drugoj poziciji na kraju je završio Johann Zarco, dok je treći bio Andrea Iannone.

Izvor: Društvene mreže / Autor: youtube

Marquez u ukupnom poretku vozača sada ima 70 bodova, a iza njega su Zarco i Vinales. Ono što je najbitnije Marquezu je činjenica da je Dovizioso sada tek na četvrtoj poziciji ukupnog poretka motociklista.

  • +25
MotoGP grid girls Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia