upozorenje

Odveo ih je na SP u Rusiji i dobio ultimatum: Smršavi ili ćeš dobiti otkaz!

05.05.2018 u 14:43

Bionic
Reading

Izbornik nogometne reprezentacije Kostarike Oscar Ramirez (53) našao se u velikim problemima. Trener koji je izborio plasman na Mundijal mogao bi ostati bez posla, a razlog je više nego bizaran...

Oscar Ramirez (53) igračku je karijeru proveo u rodnoj Kostariki, tamo je izuzetno cijenjen, a pokazao se i kao jednako dobar trener. Jedno je vrijeme radio i s Hernanom Medfordom (igrao u zagrebačkom Dinamu 1990. godine), na početku trenerske karijere bio mu je pomoćnik u momčadi Saprisse.

Ramirez je polagano gradio trenersku karijeru, od 2006. do 2008. godine bio je pomoćnik izbornika kostarikanske reprezentacije, a u kolovozu 2015. godine dobio je priliku samostalno voditi nacionalnu vrstu. I pokazalo se kako je to bio pravi izbor čelnika tamošnjeg saveza jer je Ramirez izborio nastup na SP-u u Rusiji!

No, pojavio se problem! Kostarikanski je izbornik na svojih 168 centimetara visine tijekom proteklih nekoliko mjeseci nabacio pokoji kilogram viške. Ovo pokoji uzmite sa zadrškom jer je navodno 'debelo' prebacio čarobnu granicu od 100 kilograma te su se čelni ljudi kostarikanskog nogometa zabrinuli. Kako za njegovo zdravlje, tako i za opću sliku o momčadi koju bi punašni Ramirez trebao povesti u Rusiju.

Navodno su mu diskretno objasnili u čemu je problem, a Ramirez je dovoljno inteligentan te je poruku shvatio ozbiljno i krenuo na dijetu. Uspio je skinuti nešto nakupljenih kilograma (navodno čak 14 u nekoliko mjeseci), no čini se kako to njegovim šefovima u Savezu nije bilo dovoljno! Zato je prije nekoliko dana dobio novo, sada posljednje upozorenje.

Naime, Kostarikanci su predstavili odijela u kojima će njihovi nogometaši i stručni stožer predstavljati zemlju na SP-u u Rusiji, svi igrači koji su bili na predstavljanju dobili su svoja odijela, dobili su ih i svi iz stručnog stožera, ali ne i izbornik Oscar Ramirez!

Napola u šali objasnili su kako mu je odijelo koje je za njega pripremljeno rađeno po mjerama koje su uzete prije nego što se udebljao te mu je ovo odijelo - logično - premalo! Šala je otišla tako daleko da su neki sugerirali kako u sljedećih mjesec dana mora smršaviti da bi stao u odijelo ili neće vidjeti Rusiju! Šala? Hm, u svakoj šali pola istine, kaže narodna poslovica...

  • +4
Hrvatska - Brazil, SP 2014. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ramirez je obećao da će učiniti sve što je u njegovoj moći, no dojam je da bi bilo jednostavnije - ali i pravednije - da mu sašiju novo odijelo. Čisto da njemu bude komotnije...

Spomenimo i to kako je Kostarika na SP-u u Rusiji u skupini E u kojoj su još Brazil, Švicarska i Srbija.