BAKLJOM PREMA NADALU

Težak incident obilježio finale, Rafa ispisao povijest!

09.06.2013 u 21:52

  • +5

Finale Roland Garrosa: Nadal - Ferrer

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Bionic
Reading

Rafael Nadal osvojio je po osmi put u karijeri Roland Garros, u finalu protiv Davida Ferrera kojeg su obilježili i prosvjednici od kojih je jedan pokušao izvesti invaziju na teren

Tijekom drugog seta gledatelj gol do pasa utrčao je u teren sa zapaljenom bakljom u ruci i opasno se približio Rafaelu Nadalu, no zaštitarska služba izuzetno je brzo reagirala i uhvatila muškarca prije nego što se uspio približiti najuspješnijem tenisaču u povijesti Roland Garrosa.

Publika je cijeli incident ispratila glasnim zvižducima, a Nadal se odmah zahvalio zaštitarima koji su obavili odličan posao.


Još jedan incident se dogodio par minuta prije. Dvoje prosvjednika u drugom setu ispraćeno je s tribina središnjeg terena Philippe Chartier. Prema pisanju L'Equipea, izvikivali su parole i nosili transparent protiv donesenog zakona o istospolnim brakovima u Francuskoj.

Incident nije nimalo smeo 'kralja zemlje' koji je po osmi put u karijeri osvojio Roland Garros. Uspjeh je to koji nitko nikad nije ostvario na niti jednom Grand Slam turniru. Protiv Davida Ferrera u finalu Rafa nije imao većih problema, kontrolirao je meč od prvog do zadnjeg poena i na kraju posao priveo kraju nakon samo tri odigrana seta.

Bila je to 20. pobjeda Nadala protiv Ferrara u karijeri (ima 20-4 protiv sunarodnjaka) te 17. na zemljanoj podlozi. Osvojio je 12. Grand Slam turnir u karijeri, a od njega su uspješniji samo Roger Federer (17) te Pete Sampras (14).

'Nikad nisam mogao zamisliti da ću ostvariti ovakvo što. Hvala svim članovima moje obitelji i mojeg stožera. Bez njihove podrške, posebno u trenucima kad sam bio izvan terena, ovaj bi trijumf bilo nemoguće ostvariti. Također, hvala svima koji su mi slali poruke putem Twittera i Facebooka. Svi su mi dali pozitivnu energiju,' istaknuo je 27-godišnji Španjolac.

Njegov stric i trener Toni Nadal priznao je da će ovaj naslov ostati zauvijek u pamćenju.

'Nakon svih problema ovaj je naslov stvarno poseban, čudesan. Mnogi ljudi govore o Rafaelovoj snazi, o njegovoj psihi, ali njegova najveća kvaliteta je dodir. To je dar,' poručio je Toni Nadal.

Roland Garros, finale:

Nadal – Ferrer 6:3, 6:2, 6:3