SKANDAL NAD SKANDALOM

Testiranja potvrdila - Semenya je muško!

22.08.2009 u 12:31

Bionic
Reading

Švicarski dnevni list Blick donio je konkretnu optužbu na račun Semenye Caster (18), svjetske atletske prvakinje na 800 metara, za koju mnogi sumnjaju da je muško. Razgovarali su s trenerom koji je godinama radio u Južnoafričkoj Republici i koji tvrdi da su čelnici tamošnjeg saveza prikrili rezultate analize iz ožujka, koji su pokazali da je Semenya - muško!

'Savez vode kriminalci koji su prijavili Semenyu za sljedeća natjecanja iako su testovi jasno pokazali da nije smjela nastupiti u konkurenciji atletičarki. Ni nju niti obitelj nisu obavijestili o rezultatima', rekao je trener koji je razgovarao pod uvjetom da ostane anoniman, a prenosi Jutarnji list.

Označio je trenera južnoafričke reprezentacije Ekkarta Arbeita, bivšeg glavnog čovjeka istočnonjemačke tvornice atletskih prevaranata, glavnim krivcem za skandal koji potresa Svjetsko prvenstvo.

'Točno je znao koje preparate treba koristiti kako bi nalaze testosterona namjestio da ne pokazuju da se radi o muškarcu.'

Prozvani Arbeit odgovorio je da se radi o 'glupostima' i 'izmišljotinama', a Semenya sve teže podnosi optužbe.

'Nitko mi nikada nije rekao da nisam žensko. Nisam dječak. Žao mi je što sam uopće došla ovdje, neka me samo puste na miru', poručila je Semenya, koja je čak željela bojkotirati dodjelu medalja.