katastrofalna kriza

Teški dani za Novaka Đokovića, ovakav krah nije mu se dogodilo još od 2006. godine

11.05.2018 u 06:22

Bionic
Reading

Problemi sa zdravljem, ozljede, obiteljske nesuglasice, promjene trenera... Puno se toga u proteklih godinu dana 'prelomilo' preko leđa Novaka Đokovića. Nekada najbolji svjetski tenisač sada je ispao već u 2. kolu ATP Masters 1000 turnira u Madridu i prijeti mu drastični pad na ATP ljestvici

Novak Đoković navikao je na pobjede, godinama je srpski tenisač bio doslovno nedodirljiv, apsolutni vladar ATP ljestvice. No, splet nesretnih okolnosti, prije svega ozljeda i bolesti, 'podebljanih' i navodnim obiteljskim problemima, udaljili su ga od vrhunskog tenisa i samog vrha ATP ljestvice.

Konačni krah Đoković je doživio ispadanjem u 2. kolu ATP Masters 1000 turnira koji se ovog tjedna igra u Madridu, a on je 'branio' bodove iz prošlogodišnjeg polufinala. Izgubio je Đoković ove sezone još 'hrpu' bodova, očekivano je pao na ATP ljestvici najboljih tenisača, no početkom sljedećeg tjedna mogla bi mu se dogoditi prava katastrofa.

Naime, prema nekim računicma (ovisno o završetku ATP turnira u Madridu!) Novak Đoković će pasti na 18. mjesto ATP ljestvice, a tako nisko nije bio još od 2006. godine! Gradio je Đoković punih 12 napornih godina svoj zvjezdani status, no Srbin sada proživljava vjerojatno najteže trenutke u karijeri.

Dugo se oporavljao od ozljede i operacije, promijenio je nekoliko trenera i ljudi u svom stručnom stožeru, bilo je uz sve to i podosta nervoze, teško se bivši broj 1 koncentrirao na tenis uz sve probleme. To se sada itekako osjeti na njegovom plasmanu.

  • +8
Srpski tenisač Novak Đoković Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nije Đoković jedini koji ima ili je imao takvih problema, zato je Rafa Nadal stao u obranu svog velikog suparnika.

'Tenis je težak sport. Novak i ja znamo koliko je teško 'ostati u igri' čitavo vrijeme', kazao je Nadal i nastavio:

'Ono što je Novak napravio je nevjerojatno i nastavit će raditi veličanstvene stvari. U to uopće ne sumnjam. Znam da mu je teško, svaki je povratak nakon ozljede nevjerojatno težak, treba vratiti igru, osjećaj, samopouzdanje... Prošao sam sve to...', zaključio je Rafa koji je u ovom trenutku svjetski broj 1.