sve veći problemi

Teški dani za najboljeg svjetskog rukometaša; čeka ga nova operacija i neizvjestan oporavak

17.05.2019 u 11:17

Bionic
Reading

Nikola Karabatić (35) u listopadu prošle godine operirao je lijevo stopalo, a tada je najavljeno kako će pauzirati najmanje šest mjeseci. No, vratio se za samo dva i pol mjeseca te zaigrao za Francusku u posljednjim utakmicama na Svjetskom prvenstvu u siječnju ove godine. Sad se čini kako je povratak bio preuranjen...

Francuski mediji donose zabrinjavajuće vijesti vezane za jednog od najboljih svjetskih rukometaša svih vremena. Sjajni Nikola Karabatić (35) mora na novu operaciju, a tek treba vidjeti koliko će ona biti teška i koliko će mu uopće trebati za ponovni povratak na rukometne terene.

Naime, Karabatić je prošle godine u listopadu operirao lijevo stopalo i čini se kako je odluka o povratku za utakmice SP-a koje se igralo u siječnju ove godine bila ishitrena. Istina, odigrao je Nikola koliko je mogao, njegovim golom u posljednjim sekundama utakmice Francuzi su osvojili brončanu medalju, ali tijekom ostatka sezone jako se mučio i nije bio u pravoj formi. Ozljeda je ostavila traga, ali čini se i njegovo insistiranje da se vrati puna tri mjeseca prije nego što je bilo planirano!

Zato sada, donosi L'Equipe, Nikola Karabatić mora na novu operaciju! I to pod hitno kako bi što uspješnije sanirao obnovljenu ozljedu stopala, ali i koljena koje je u 'lančanoj reakciji' stradalo zbog te iste ozljede stopala! Dvostruka šteta za najboljeg svjetskog rukometaša koji je svjetsku broncu preskupo platio.

'Moje zdravstveno stanje prošle godine se pogoršalo, morao sam na operaciju. Vratio sam se na Svjetsko prvenstvo, ali sam tada shvatio da mi je zdravlje najvažnije', kazao je Karabatić i dodao:

  • +7
Nikola Karabatić vs Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Došlo je vrijeme da više razmišljam o svojoj obitelji, budućnosti, tijelu i karijeri.'

Tako je najavio da će se nakon Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine - ako uopće bude spreman za nastup - oprostiti od Les Expertsa. No, sada su Olimpijske igre tako daleko jer oporavak bi mogao potrajati. Sigurno je da Karabatić neće igrati u kvalifikacijskim susretima za EP sljedeće godine, a vrlo vjerojatno neće zaigrati ni na samoj završnici Eura.

Pojedini francuski mediji nagađaju kako su mu liječnici preporučili pauzu od šest do osam mjeseci, a tek nakon toga bi se mogao u punoj snazi vratiti rukometu. Bilo bi to taman da spreman dočeka Olimpijske igre. Druga opcija je - mirovina! No, za Nikolu Karabatića to sigurno nije rješenje jer od 2002. godine igra za francusku reprezentaciju, iza njega je 305 utakmica i 1185 golova za Les Expertse s kojima je osvojio sve što se osvojiti moglo.