otkrivena pozadina novog transfera

Teški dani za Ivana Rakitića: Sevilla nije zadovoljna igrom Hrvata i zato mu je dovela zamjenu; nakon ovoga će mu značajno pasti minutaža

27.01.2021 u 13:18

Bionic
Reading

Papu Gomez je stigao u Sevillu iz Atalante, a Španjolci sada pišu kako je došao kako bi zamijenio Ivana Rakitića koji se nije iskazao

Sevilla je napravila odličan posao u ovom prijelaznom roku. Za samo pet milijuna eura plus neke bonuse su iz Atalante doveli Alejandra Papua Gomeza koji je ušao u sukob s trenerom Gian Pierom Gasperinijem i zbog toga na kraju i napustio klub.

U Sevilli pak od argentinskog veznjaka očekuju puno, a njegov dolazak mogao bi značiti velike promjene koje bi trebale itekako zabrinuti našeg Ivana Rakitića, barem ako je vjerovati El Confidencialu. Spomentui porzal pojašnjava kako je razlog Gomezova dolaska upravo nezdovoljstvo uprave i struke igrama Ivana Rakitića.

'Monchi i Lopetegui su Rakitiću dali priliku da se vrati u Sevillu i preuzme ulogu vođe nakon što je klub napustio Ever Banega, ali Hrvat nije uspio. Nije na očekivanoj razini. Od početka sezone je igrao praktički u svakoj utakmici, ali jednostavno nije uvjerljiv', piše El Confidencial pa dodaje kako je u 25 nastupa u La Ligi i Ligi prvaka Raketa zabio tri gola:

'Brojke mu nikako nisu dobre, ali još gori je osjećaj da njegov ritam igre i sposobnost vladanja terenom sve više opadaju. Nije to ni približno onaj Rakitić iz prve ere u Sevilli.'

Dolaskom Gomeza Rakitić bi trebao dobivati i manju minutažu pa bi za donedavnog hrvatskog reprezentativca stvari, ako se ne trgne, mogle krenuti itekako nizbrdo, tvrde Španjolci.

'Lopetegui želi još jednog igrača koji će ubrzati igru i dati joj dubinu, a uz to biti i kompatibilniji s napadačem En-Nesyrijem koji je u odličnom golgeterskom nizu. Gomez ima samo 166 centimetara, ali je zbog ritma i okomitosti nezaustavljiv. Moramo spomenuti i njegove liderske sposobnosti. Ništa od toga Rakitić nije ponudio nakon povratka u Sevillu', zaključuju Španjolci.