Egan Bernal

Teški dani pobjednika Gira d'Italia; zabio se u autobus, mora na drugu operaciju kralježnice

02.02.2022 u 17:17

Bionic
Reading

Kolumbijski biciklist Egan Bernal (22), član momčadi INEOS Grenadiers, aktualni pobjednik Gira d'Italia i pobjednik Tour de Francea iz 2019., podvrgnut će se još jednoj operaciji kralješnice nakon teškog pada kojega je doživio prošloga tjedna tijekom treninga

Kolumbijski biciklist Egan Bernal (22), član momčadi INEOS Grenadiers, aktualni pobjednik Gira d'Italia i pobjednik Tour de Francea iz 2019., podvrgnut će se još jednoj operaciji kralješnice nakon teškog pada kojega je doživio prošloga tjedna tijekom treninga.

Bernal se prošloga tjedna zabio u zaustavljeni autobus u blizini Bogote te je u padu zadobio ozljede kralješnice, nogu i prsa.

Odmah po dolasku u bolnicu Bernal je podvrgnut operaciji, a nakon nove kontrole obavljene tijekom utorka potvrđeno je kako je pogtrebna još jedna.

'Nakon napretka u oporavku nove dijagnostičke snimke su pokazale kako je potrebna još jedna operacija. Ona će pospješiti proces rehabilitacije tijekom kojeg pacijent pokazuje napredak', objavili su iz bolnice u Bogoti u kojoj se Bernal oporavlja.

Bernal je proteklog vikenda u objavi na društvenim mrežama napisao kako postoji 95 posto izgleda kako će postati paraplegičar zbog pada.