DIEGO FORLAN

Teniski talent postao nogometaš prve klase

17.06.2010 u 09:33

Bionic
Reading

Mogli smo ga gledati na teniskim turnirima diljem svijeta, no sestrina nesreća uputila ga je prema nogometu i danas je jedan od najboljih napadača svijeta. Radi se o Urugvajcu Diegu Forlanu

Reprezentacija Urugvaja dva je puta osvajala svjetski naslov, no bilo je to davnih dana – 1930. i 1950. Urugvajci su imali svoje nogometne heroje, a posljednji u nizu je Diego Forlan, čovjek koji je dao dva gola Južnoafričkoj Republici i glavni je motor svoje reprezentacije.

Rođen 1979. godine, dolazi iz prave sportske obitelji. Tata Pablo je također bio urugvajski reprezentativac, a zanimljivo je da je Diego Forlan započeo sportsku karijeru kao tenisač, i to vrlo perspektivan. No sestrina automobilska nesreća nakon koje je bila pet mjeseci u komi okrenula je njegov svijet te se Diego odlučio za nogomet. Karijeru je započeo u Penarolu, igrao je i u argentinskom Independienteu, da bi se 2002. godine za sedam milijuna funti preselio na Old Trafford.

U Unitedu se nije snašao postigavši tek deset golova u dvije sezone, a spas je pronašao u Španjolskoj. Prvo u Villarrealu, potom u madridskom Atleticu, gdje briljira. Dva je puta bio najboljim strijelcem španjolske lige, a danas je jedan od najcjenjenijih napadača svijeta.

Forlan je definitivno najveća zvijezda svoje reprezentacije, a svoj status potvrđuje i na ovom SP-u. U pobjedi protiv domaćina prvenstva zabio je dva gola i ukoliko Urugvaj prođe skupinu, bit će najzaslužniji za taj uspjeh.