PRVO IZDANJE

Teniski spektakl u pulskoj Areni; stižu brojne legende koje su obilježile ovaj sport

21.07.2022 u 12:59

Bionic
Reading

Samo dan po završetku umaškog ATP turnira Istra će ove godine ugostiti još jedan teniski spektakl - prvo izdanje Legends Team Cupa koje će od 1. do 3. kolovoza biti odigrano u pulskoj Areni

Antički amfiteatar će tako prvi put u svojoj dugoj povijesti postati tenisko igralište, a na njemu će se u novom formatu natjecanja sučeliti dvije momčadi prepune teniskih zvijezda iz bliske prošlosti koje će u ulozi trenera predvoditi dvije teniske legende - Ivan Lendl i Pat Cash.

Prije nešto manje od mjesec dana njih su dvojica odabrali sastave svojih momčadi. Tako će za Team Lendl igrati novi član Međunarodne teniske kuće slavnih Australac Lleyton Hewitt, Španjolci David Ferrer i Juan Carlos Ferrero, Nijemac Tommy Haas i Čeh Radek Štepanek, dok su u Team Cash uvršteni tek umirovljeni Francuz Jo-Wilfried Tsonga i Španjolac Tommy Robredo, Cipranin Marcos Baghdatis, Čeh Tomaš Berdych i Argentinac David Nalbandian.

Svakog od tri dana natjecanja bit će odigrana dva pojedinačna meča i jedan meč parova, a momčad koja će na kraju trećeg dana imati više bodova bit će proglašena pobjednikom. Iako se radi o događaju revijalnog karaktera, nije zanemariva ni natjecateljska komponenta, a igračima je na raspolaganju ukupan nagradni fond od 250.000 eura.

Iako u igračkom dijelu neće imati domaće predstavnike, Legends Team Cup u u organizacijskoj strukturi uključuje dvije opće poznate teniske osobe iz Hrvatske. Na mjesto direktora LTC Toura postavljen je Željko Franulović, bivši finalist Roland Garrosa, nekadašnji direktor ATP Finala koji je već 17 godina na čelu organizacije Monte Carlo Mastersa, dok će direktorsku funkciju za turnir u Puli obnašati Branimir Horvat, bivši hrvatski tenisač, osnivač Zagreb indoorsa i dugogodišnji direktor Istarske rivijere, najdugovječnijeg profesionalnog teniskog turnira u Hrvatskoj.

Igračima će biti poseban doživljaj igrati na takvoj spektakularnoj pozornici, u jednom od najprepoznatljivijih kulturno-povijesnik spomenika u Hrvatskoj, a bit će to i veliki izazov za glavnog organizatora, Turističku zajednicu Istarske županije.

'Organizacija Legends Team Cupa biti će još jedna potvrda da tako veliki i značajni spektakli trebaju Istri i Puli, jer je amfiteatar jedinstvena pozornica. S jedne strane navedeni event je zamišljen da bude motiv dolaska u destinaciju, a s druge da gostima koji već borave u Puli i Istri bude dodatan atraktivni sadržaj te da sa sobom ponesu jedinstveni doživljaj kada se budu vraćali u domovinu i da sve to bude jedinstvena prigoda za promociju Pule i Istre probranoj klijenteli', izjavio je direktor TZ Istarske županije Denis Ivošević.