ŠTO REĆI NA OVO?

Kineskinje, koja je nadmašila našu Sandru, nije bilo od Igara u Tokiju! Sada se pojavila, popravila svoj rekord za više od tri metra, a zatim priznala...

Bionic
Reading

Zlato u ženskom finalu bacanja diska, u kojem je Sandra Perković bila druga, neočekivano je osvojila Kineskinja Feng

Ona je bacila u prvoj seriji disk 69.12 metara, čime je popravila osobni rekord za više od tri metra.

'Nisam očekivala ovakav rasplet, samo sam željela pokazati najbolje što mogu. Iznenađena sam svojom zlatnom medaljom, ali iskreno ne i rezultatom. Očekivala sam borbu za postolje i bila sam sigurna da će biti teška', priznala je Kineskinja.

Do sada je najveći uspjeh ostvarila 2019. pobijedivši na azijskom prvenstvu. Na zadnjem SP-u u Dohi bila je peta, a na OI u Tokiju tek 17.

'Moj trener mi je dao veliku podršku i samopouzdanje nakon neuspješnog nastupa u Tokiju. Gurao me da idem naprijed i marljivo radim. Naučio me kako ne odustati. Imam ogromno poštovanje prema svim svojim suparnicama u ovom finalu. Željela bih u budućnosti biti puno stabilnija u svojim rezultatima', dodala je.

Amerikanka Allman bila je najveći favoriti za zlato. Aktualna olimpijska pobjednica u Eugene je došla s najboljim rezultatom sezone (71.46). Međutim na koncu je bila treća.

'Uistinu ovo je gorko-slatko. Dolazeći na ovo prvenstvo, bila sam uzbuđena što ću predstavljati svoju zemlju i pokazati rad koji smo ja i moj trener uložili. Ali bila je to dobra borba. Proveli smo toliko vremena pripremajući se za ovo natjecanje. Bila sam spremna boriti se za zlato, ali jednostavno nisam mogla odraditi taj veliki hitac', kazala je 27-godišnja Amerikanka.

  • +14
Sandra Perković Izvor: Profimedia / Autor: Ben Stansall / AFP / Profimedia

'Dobro je otići s medaljom, ali definitivno sam spremna za natjecanje ponovno idućeg ljeta u Mađarskoj i idemo po naslov svjetske prvakinje. Da, definitivno je bilo iznenađenje što je Kineskinja pobijedila. Prije dvije godine bila je u Dijamantnoj ligi i natjecale smo se zajedno mnogo puta. Međutim od Tokija Kineskinju nismo vidjeli. Ali imala je odličan nastup i uzbuđena sam zbog nje', poručila je Amerikanka.