atp champions tour

Teniske legende početkom kolovoza stižu u Pulu; predvode ih velikani kao što su Ivan Lendl i Pat Cash, a to nije sve...

19.05.2022 u 17:35

Bionic
Reading

Teniski spektakl odigrat će se u pulskoj Areni od 1. do 3. kolovoza, koja će u sklopu Legends Team Cupa ATP Champions Toura ugostiti jedne od najvećih legendi tog sporta

Pula će tako početkom kolovoza biti prva postaja toga turnira na kojem igraju proslavljeni igrači, svi redom iz svjetskog TOP 20, prevođeni Ivanom Lendlom, Čehom s američkim državljanstvom, te Australcem Patom Cashom.

Probrano društvo između ostalih čine i Nijemac Tommy Haas te Čeh Radek Stepanek. Upravo je ta četvorka sudjelovala na konferenciji za novinare putem zooma iz raznih dijelova svijeta, dok je u Puli uz domaćine bio Čeh Tomaš Berdych, nekadašnji svjetski broj 4, koji je aktivnu karijeru zaključio 2019. godine.

Nakon hokejaškog spektakla 2021. te nogometnih legendi bavarskog nogometnog diva iz minhenskog Bayerna i legendarnih vatrenih 2019. godine, nova ekskluzivna manifestacija koja će promovirati Istru diljem svijeta održat će se ove godine u pulskom amfiteatru.

'Organizacija ovog eventa bit će još jedna potvrda da tako veliki i značajni spektakli trebaju Istri i Puli jer Arena predstavlja jedinstvenu pozornicu za tako važna događanja. Osim što će nastupiti dvanaest svjetskih teniskih ikona bit će to izuzetna prigoda za promociju Pule i Istre probranoj klijenteli', poručio je direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević.

Direktor turnira Branimir Horvat kazao je da će se zahvaljujući Legends Team Cupu Pula i Istra predstaviti cijelom svijetu dodavši kako će osim tri dana vrhunskog tenisa u Areni, biti i puno popratnih teniskih, turističkih i promotivnih događaja.

'Istra je svjetski turistički brend. I protekle dvije korona godine bili smo šampioni turizma pa se nadam da ćemo i turnirom svjetskih legendi zablistati na svjetskoj turističkoj karti', rekao je istarski župan Boris Miletić dok je pulski gradonačelnik Filip Zoričić poručio:

'Pula je mali veliki grad i u punom smislu riječi partner ovog svjetskog događaja.'

sve osim nogometa

Učitavanje...