NESLAVAN ZAVRŠETAK

Teniska velikanka sjedila na dvije stolice pa potjerana: Nisam to zaslužila

15.09.2017 u 11:11

Bionic
Reading

Španjolski teniski savez smijenio je Conchitu Martinez s mjesta izbornika Fed cup reprezentacije (tenisačice) i Davis cup reprezentacije (tenisači), a nekadašnja wimbledonska pobjednica tu odluku nije dobro prihvatila

Čelnici Španjolskog teniskog saveza nisu imali milosti te su nekada sedmu igračicu svijeta maknuli sa svih funkcija jednoglasno 'kako bi se suočili s novim izazovima u 2018.'

Martinez je poručila da je ta odluka bila jednostrana, jer je ona željela ostati te se oglasila priopćenjem.

'Želim podijeliti svoje razočaranje i nelagodu s teniskom federacijom. Bilo je vrlo nezahvalno preuzeti kormilo tijekom oluje, a onda ga izgubiti nakon što je došlo do smirivanja situacije. Moj doprinos i predanost španjolskom tenisu nisu sporni i mislim da nisam zaslužila takav završetak, takvo nepoštivanje', poručila je između ostalog Martinez.

Martinez je izjavila i da se osjećala napušteno posljednjih mjeseci te je predviđala ovakav rasplet kad joj nisu dozvolili pratiti španjolske predstavnike na Grand Slamovima.

Španjolka je kao igračica najveći uspjeh ostvarila 1994. kada je bila najbolja u Wimbledonu, a igrala je još dva finala Grand Slama (Australian open 1998., Roland Garros 2000.). Pet puta je kao tenisačica osvajala Fed cup.

  • +3
Conchita Martinez Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Izbornica ženske reprezentacije postala je 2013., ali do danas njezina ekipa nije pobijedila dvoboju u Svjetskoj skupini. Tenisače je preuzela 2015. nakon što je prijašnji izbornik smijenjen zbog neslaganja s igračima. Ona je vratila tenisače u Svjetsku skupinu u kojoj je prošle godine reprezentacija došla do četvrtfinala.

Inače, Martinez je bila trenerica Garbine Muguruze kad je u srpnju ove godine trijumfirala na Wimbledonu.