SADA CIJELI SVIJET ZNA

Nakon ovakvih riječi jasno je kakav je Federerov odnos prema Nadalu

13.09.2017 u 16:20

Bionic
Reading

Roger Federer je mnogo puta govorio o Rafaelu Nadalu, ali posljednje riječi Švicarca o španjolskom tenisaču, koji je nedavno osvojio US Open, zvučale su posebno emotivne

Federer i Nadal su stvorili možda najveće rivalstvo u povijesti tenisa, Španjolac je bolji u međusobnim dvobojima (23-14), ali je Švicarac uzeo više Grand Slamova (19-16).

Tijekom svih tih godina jedan prema drugome su uvijek govorili s puno respekta iako su ponekad te izjave bile nekako hladne i kao da su naučene napamet.

No kako im se bliži teniski kraj i kako obojica na fenomenalan način prkose mladim snagama njihov odnos postaje sve prisniji, a riječi kojima se opisuju sve emocionalnije.

Nadal vs Federer, svi meč poeni

Ove godine su podijelii najveće trofeje, Federer je uzeo Australian Open i Wimbledon, a Nadal Roland Garros i US Open.

Na Australian Openu igrali su u finalu, a nakon što je u ludom dvoboju na pet setova Švicarac slavio, odmah je iskreno rekao:

'Tenis je takav, težak, nema izjednačenog rezultata. Da on postoji, uistinu bih bio sretan da ga mogu podijeliti s Rafom, jer je to zaslužio.'

  • +10
Roger Federer u Wimbledonu 2017. Izvor: Reuters / Autor: ANDREW COULDRIDGE

Njih dvojica su se 12 puta susreli na nekom Grand Slamu, ali nikada ni na US Openu. Nisu ni ove sezone, jer je Del Potro zaustavio Federera, a Španjolac je na kraju otišao do kraja. Veliki uspjeh Nadala ovih dana prokomentirao je Federer. Riječi koje zvuče tako toplo i srdačno.

'Rafa je tako predivan šampion i dobar prijatelj na Touru, jedan od mojih najvećih rivala u životu i zaista je lijepo biti u mogućnosti provesti neko vrijeme s njime te ga podržati.'

  • +8
Finalisti US Opena Rafael Nadal Kevin Anderson Izvor: Reuters / Autor: MIKE SEGAR