MEČ BIVŠIH POBJEDNIKA

Teniska poslastica na US Openu; evo kako je Nadal najavio sudar sa Čilićem

01.09.2019 u 13:10

Bionic
Reading

Rafael Nadal je u susretu trećeg kola bio bolji od Koreanca Hyeona Chunga sa 6-3, 6-4, 6-2, a zatim je španjolski tenisač najavio dvoboj osmine finala s Marinom Čilićem

Nadal je uz Đokovića glavni favorit za osvajanje US Opena, a sljedeća prepreka prema tome cilju mu je naš tenisač Čilić koji je pokazao dobru formu na zadnjem Grand Slamu sezone.

'Protiv visokih igrača servera kao što je Čilić nema mnogo prilika, tako da moram biti spreman za težak meč. Ključ je da igram dobro. Moram kao i uvijek biti koncentriran na servis i nadam se da ću igrati na najvišoj razini nivou, jer to mi sada treba', rekao je Nadal koji se još nije suočio s break loptom.

'Činjenica da se nisam suočavao sa break loptom je vrlo pozitivna. A najbolja stvar je što uopće nisam igrao najbolje, ali sam izbjegao dramatičan meč. To mi mnogo znači.'

  • +7
Rafael Nadal - Hyeon Chung, US Open 2019. Izvor: EPA / Autor: JUSTIN LANE

Čilić i Nadal su do sada igrali osam puta i Španjolac vodi sa 6-2 u pobjedama. Posljednju pobjedu Čilić je ostvario prošle godine u četvrtfinalu Australian Opena kada je Nadal predao meč u drugom gemu petog seta zbog ozljede. Prije toga Marin je slavio u njihovom prvom međusobnom ogledu 2009. u polufinalu Pekinga.

'Igrali smo nekoliko puta i uvijek je bilo teško. Protiv Nadala moraš igrati najbolji tenis. Morat ću dobro servirati i igrati najbolje što mogu', rekao je Čilić.

  • +3
Marin Čilić - John Isner, US Open 2019. Izvor: EPA / Autor: JOHN G. MABANGLO/EPA