EMOTIVNI TRENUTAK

Teniska legenda u suzama, ništa je u karijeri nije tako dirnulo!

13.07.2023 u 08:49

Bionic
Reading

Legendarna tenisačica Chris Evert borila se da ne zaplače dok je komentirala pobjedu Eline Svitoline u Wimbledonu protiv prve na svijetu Ige Swiatek

Chris Evert je osvojila 18 Grand Slamova, uključujući tri put Wimbledon, a kao igračicu i komentatoricu rijetko ju je što tako dirnulo kao pobjeda ukrajinske tenisačice. Svitolina je u utorak srušila prvu igračicu svijeta i to samo tri mjeseca nakon što se vratila na Tour nakon što je u listopadu prošle godine dobila dijete.

'Mislim da je ovo bio jedan od najdirljivijih mečeva koje sam ikad vidjela na Central Courtu, uza sve ono kroz što je Elina prošla. Vrlo je nadahnuta, rodila je dijete, a njezin joj je suprug pružao veliku podršku. Ali ona prolazi kroz vrlo tužno vrijeme zbog onoga što se događa u Ukrajini s njezinom obitelji. A vidjeti je kako je ovime toliko inspirirana i kako igra tako dobro, to je jednostavno dirljivo', rekla je Evert za ESPN.

Ukrajinka je za Wimbledon dobila pozivnicu, a u karijeri nikada nije igrala finale niti jednog Grand Slama. Na tom ostvarenju sada joj stoji 24-godišnja češka zvijezda Marketa Vondroušova.

'Razgovaramo o emocionalnoj strani, ali Elina sada ima igru. Vratila se kao druga igračica nego što je bila prije. Bila je kontrašica, a sada je agresivna igračica s osnovne linije s jakim servisom. Način na koji pokriva teren, sada je vrhunska tenisačica. Sviđa mi se koliko je smirena jer nije završila - ima još dva meča do kraja.'