cilj je 11 milijuna eura

Tenisač Rafael Nadal i košarkaš Pau Gasol pokrenuli akciju kakva još nije viđena: Ne smijemo vas iznevjeriti

27.03.2020 u 08:22

Bionic
Reading

Jedan od najboljih tenisača svijet Španjolac Rafael Nadal pozvao je u četvrtak španjolske sportaše da pomognu skupiti 11 milijuna eura kojima bi se kupila zaštitna oprema u borbi protiv koronavirusa koji je do petka u njihovoj domovini oduzeo više od 4.000 života

'Mi sportaši smo to što jesmo zahvaljujujući vašoj potpori. Sada je trenutak kada vas ne smijemo iznevjeriti', rekao je 33 godišnji Rafael Nadal u objavljenom videu na Twitteru.

U četvrtak je broj oboljelih u Španjolskoj porastao 18 posto na više od 56.000.

Nadal je rekao kako je razgovarao s Pau Gasolom, legendarnim košarkašem iz NBA lige, o tome što mogu učiniti kako bi pomogli dok sjede doma i gledaju loše vijesti. Sjetili su se da bi mogli pomoći preko Crvenog križa u nabavi zaštitnog materijala zdravstvenim radnicima i kako bi pomogli najugroženijim obiteljima u Španjolskoj. U kampanji će nastojati prikupiti 11 milijuna eura. Akcija je to kakva u moderno doba još nije viđena u Španjolskoj, ali kriza i problemi koje je izazvala epidemija koronavirusa napravile su svima velike probleme.

Dodao je da su on i 39-godišnji Gasol već dali svoj doprinos.

'Došao je trenutak da svi zajedno ostvarimo svoju najveću pobjedu', istaknuo je Gasol objavivši na Twitteru račun na kojeg ostali sportaši mogu uplaćivati donacije.

Oni su se tako priključili drugim sportašima koji su uplatili novac u kampanji pokušaja suzbijanja koronavirusa u najugorženijoj zemlji nakon Italije. Svakim satom javljaju se poznati sportaši koji određeni dio novaca uplaćuju u fondaciju...

Najplaćeniji nogometaš svijeta Lionel Messi i trener Pep Guardiola dali su svaki po milijun eura kako bi se opremile klinike i liječnički centri, dok je Cristiano Ronaldo donirao materijal bolnicama u susjednom Portugalu.

Real Madrid je priopćio kako će njegov stadion Sanatiago Bernabéu biti korišten kao improvizirano skladište za prikupljeni materijal dok su kapetan momčadi Sergio Ramos i njegova supriga Pilar Rubio donirali 264.000 maski i 15.000 paketa testova na koronavirus preko humanitarne organizacije UNICEF.

Predsjednica pokrajine Madrid, žarišta koronavirusa, rekla u utorak kako je s predsjednikom Real Madrida dogovorila 'veliku donaciju'.

Getafe, nogometni prvoligaš iz madridskog predgrađa, priopćio je u četvrtak kako je obavio 'značajnu donaciju' sanitarnog materijala bolnici Hospital Universitario u Madridu.

Nogometni prvoligaš Valencia, koronavirusom najpogođeniji sportski klub u Španjolskoj, donirat će lokalnoj zdravstvenoj službi 50.000 zaštitnih maski i 300 toplomjera, priopćio je klub u četvrtak.

Valencia je prije dva tjedna priopćila kako je 35 posto njene momčadi zaraženo koronavirusom nakon što su u Milanu igrali utakmicu Lige prvaka protiv Atalante 19. veljače.

  • +17
Koronavirus u Španjolskoj Izvor: EPA / Autor: Kiko Huesca