gdje mu je kraj?

Tek mu je 20 godina, a već ispisuje povijesne knjige francuskog nogometa

22.04.2019 u 08:56

Bionic
Reading

Mladi napadač novog-starog francuskog prvaka PSG-a, Kylian Mbappe s tri je gola u nedjelju donio svojoj momčadi pobjedu nad Monacom 3:1

Trener PSG-a Thomas Tuchel na prošloj je utakmici, koju su Parižani izgubili od Nantesa sa 3:2, ostavio Mbappea na klupi i čini se da je to razljutilo mladog napadača koji je u utakmici protiv Monaca postigao hat-trick.

Mbappe je tako uspio doći do svog 30. gola u francuskom prvenstvu čime je postao prvi igrač poslije Jeana-Pierrea Papina kojem je ovo uspjelo u jednoj sezoni Ligue 1, a samim tim je postao i najmlađi igrač kojem je ovo uspjelo.

Zanimljivo, Mbappe je do tog uspjeha stigao u 27 utakmica (od 33 dosad odigrane u prvenstvu), a tek ih je u 22 krenuo od prve minute.

A koliko je Mbappe dominantan u francuskoj ligi potvrđuje i podatak da je drugi strijelac Pepe iz Lillea za čak 11 golova slabiji od napadača PSG-a.

Francuz je također postao jedini igrač uz Lionela Messija iz Liga petice koji je ove sezone postigao 30 ili više golova.

Inače 20-godišnjem Mbappeu je ovo bio peti hat-trick u karijeri, s time da je u utakmici protiv Lyona zabio i četiri gola.

  • +6
Ligue 1, PSG - Toulouse Izvor: Pixsell / Autor: Szwarc Henri/ABACA/PIXSELL