Zvijezda NFL-a Mahomes

Tek ima 24 godine, a nakon što je pokorio ligu potpisao je najbogatiji ugovor u povijesti sporta vrijedan čak pola milijarde dolara!

07.07.2020 u 08:34

Bionic
Reading

Igrač američkog nogometa Patrick Mahomes potpisao je novi ugovor na razdoblje od još deset godina

Dogovorom koji su sklopili 24-godišnji quarterback Patrick Mahomes i Kansas City Chiefsi ovaj sjajni igrač, koji je već nakon prve sezone proglašen MVP-jem lige, zajamčeno mu je čak 503 milijuna dolara do 2031. godine što je najveći ugovor u povijesti sporta!

Od igrača koji je na NFL draftu izabran kao 10. pick 2017. godine vrlo brzo je došao do vrha kada je prošle sezone kao vođa navale postao prvak NFL-a.

Stoga je i logično da su čelnici Kansas City Chiefsa bili tako široke ruke i vezali su svoju zvijezdu za klub do 2031. godine. Podsjetimo, Mahomes je vodio Kansas City Chiefsa do pobjede na Super Bowlu protiv San Francisco 49ersa, osvojio je i nagradu za najboljeg igrača (MVP). To je inače bio prvi naslov NFL prvaka nakon 50 godina za Chiefsa. Bolje nije moglo…

Ovaj ugovor tako je postao najveći, ne samo u NFL-u nego u povijesti profesionalnog sporta. Čak i veći od nekih bejzbol igrača koji su poznati po višegodišnjim ugovorima jer im karijera u prosjeku najduže traje. Tako je primjerice Mike Trout potpisao s bejzbol klubom Los Angeles Angels ugovor na 12 sezona vrijedan čak 425,5 milijuna dolara, no sada ga je nadmašio Patrick Mahomes.