NASTAVLJA SE SEHA

Tatran za dobro raspoloženje zagrebaša

05.11.2012 u 16:07

Bionic
Reading

Desetak je dana prošlo otkako je rukometni klub Croatia osiguranje Zagreb odigrao posljednju utakmicu regionalne SEHA lige. Od tog teškog poraza koji su zagrebaši doživjeli u Skoplju protiv Metalurga mnogi su se igrači stigli oporaviti, napuniti baterije i spremiti se za nove izazove

Prvi u nizu istih domaća je utakmica protiv slovačkog Tatran Prešova, ujedno i prvoplasirane momčadi SEHA lige. O tome kako je proteklo posljednjih desetak dana, što su radili rukometaši hrvatskog prvaka koji nisu bili angažirani u reprezentacijskim akcijama, ali i kakvi su dojmovi onih koji jesu razgovarali smo s rukometašima CO Zagreba Stipom Mandalinićem, Lukom Stepančićem i Filipom Ivićem.

'Prvi sam puta sudjelovao u reprezentacijskim akcijama i mogu reći da je to nešto zaista posebno. Zadovoljan sam kako sam iskoristio minute protiv Latvije i mislim da deset obrana u jednom poluvremenu nije loš učinak za prvu utakmicu. Protiv Latvije nisam osjećao tremu, iako moram priznati da je protiv Slovaka u Osijeku bilo one pozitivne, sportske treme. Mislim da se uvijek može i mora bolje, ali za prvi puta nije bilo loše i smatram da sam opravdao izbornikovo povjerenje. Sada se okrećemo klupskim obvezama i odmah nas čeka teška utakmica protiv slovačkog Tatran Prešova. Nisam ranije igrao s njima, ali protiv Latvije sam imao priliku upoznati sjajnog, 215 centimetara visokog Dajnisa Kristopansa koji ima siloviti šut i jako je neugodan za čuvanje. Očekuje nas jako teška utakmica, protivnik koji zasluženo drži prvo mjesto SEHA lige i sigurno da nam neće biti lako', kazao je novopečeni hrvatski reprezentativac Filip Ivić.

'Dobro smo iskoristili desetak dana reprezentacijske stanke da obnovimo snagu i napunimo baterije. Mogu za sebe reći da sam se jako odmorio, a i na treninzima vidim da je momčad opet svježa i željna novih utakmica. Treninzi su bili kvalitetni, ali nešto slabijeg intenziteta. Naših šest reprezentativaca sigurno je umorno i od dva reprezentacijska susreta i od napornog putovanja, ali mislim da će i oni pronaći dovoljno svježine za susret s Tatranom. U prvom redu tu mislim na Filipa Ivića koji je bio sjajan protiv Latvije i u kojega mi u klubu nikada nismo niti sumnjali', poručio je Stipe Mandalinić.

Uoči Metalurga noge su nam bile teške i osjećao se veliki umor. Mlada smo ekipa i mnogi od nas nisu niti navikli na ovakav ritam utakmicama. Sada smo dobro iskoristili desetak dana da se odmorimo i vjerujem kako smo spremni za nove teške utakmice. Meni osobno Tatran je nepoznanica, jer lani nisam igrao protiv njih, ali čujem od starijih dečki u klubu da je riječ o jednoj jako kvalitetnoj ekipi. O tome svjedoči i prvo mjesto koje drže na tablici. Premda, ja bih rekao da su oni u prvom redu domaćinska ekipa, tako da mi sutra moramo ići na pobjedu. Sigurno da nam neće biti lako, ali igrati ćemo pred svojim navijačima i želimo se vratiti pobjedničkim navikama. Momci u reprezentaciji su bili na nivou i svi smo ih mi u klubu pratili. Posebne čestitke Filipu Iviću koji je debitirao na upravo veličanstven način. Mi u klubu svjesni smo da imamo klasu od golmana, ali mislim da je nastupom protiv Latvije Filip to pokazao i široj javnosti', rekao je Luka Stepančić.