NAJJAČI DO SADA

TapirCup ponovno okupio ‘kremu’ regionalnog inline hokeja

28.08.2014 u 11:00

Bionic
Reading

Tradicionalni inline turnir TapirCup ove će se godine održati po treći put na terenu Sportskog centra Kuna, a prema najavama organizatora, bit će jedan od najjačih dosad.

U organizaciji KHL Tapira, prošlogodišnjih prvaka Druge inline lige, na trećem izdanju jednog od najcjenjenijih turnira u regiji sudjelovat će 12 momčadi iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Mađarske.

'Iako živimo u teškim vremenima i ove smo godine uspjeli skupiti dovoljno sponzora da organiziramo turnir na najvišoj mogućoj razini. Pripremili smo nagrade za pobjednike, navijači će moći uživati u show programu i nagradnim igrama, pa kad svemu tome dodamo i kvalitetan hokej, jer dolazak su nam potvrdile neke od najboljih ekipa u regiji, onda je jasno kako očekujemo da naši gosti i ove godine budu zadovoljni organizacijom, a navijači kvalitetom natjecanja', kazao je za ZG Sport Danijel Koprivnjak, član organizacijskog odbora turnira i jedan od najiskusnijih igrača Tapira.

Posljednjih godina inline hokej u Hrvatskoj doživljava pravu ekspanziju, u smislu kvalitete napreduje doslovece iz sezone u sezonu, pa predstojeći TapirCup svakako valja promatrati i kroz prizmu učešća nekih od najboljih domaćih momčadi. Aktualni prvaci Hrvatske i prošlogodišni pobjednici turnira IHK Kune potvrdili su nastup, bit će tu i super jaki zagrebački IHK Dinamo, te sisački IHK Flavijevci.

Dolazak je potvrdila i jedna od najboljih slovenskih momčadi HK Utik Itakšport, te beogradski Partizan, aktualni osvajač Slohokej lige. Mađarski inline predstavljat će HC Kiskoros, a uz Tapire još će nastupiti momčadi iz Pule i Koprivnice, subotički Spartak, te dvije slovenske ekipe – HK Dolenjske toplice i HK Pavza iz Ljubljane.

Treći TapirCup na rasporedu je 13. rujna. Prva utakmica počinje u 9 sati dok se veliko finale očekuje iza 19 sati. Ulaz za navijače bit će slobodan, pa valja očekivati da će i ove godine dosta ljubitelja inline hokeja doći na turnir i pogledati majstorije nekih od najboljih hokejaša u regiji.