ČEKAMO 'UZVRAT'

Taman su prestali s uvredama, ali Filip Hrgović opet 'opleo' po Alenu Babiću

03.05.2023 u 20:57

Bionic
Reading

Filip Hrgović dao je veliki intervju za Boxing News tijekom kojeg je govorio o svom trenutnom statusu u teškoj kategoriji, potencijalnim budućim protivnicima, pobjedi Zhileija Zhanga nad Joeom Joyceom, ali i o Alenu Babiću.

'Bio sam spreman za meč još u prosincu, ovo je vrlo frustrirajuće, najgore što se borcu može događati. Spreman sam i čekam, ali očito imamo problem s ugovaranjem borbe. Nadam se da ću uskoro biti u ringu, ali sve je to dio biznisa i ništa ne može slomiti moj duh', rekao je najbolji hrvatski teškaš u uvodnom dijelu razgovora, a prenosi Fightsite.hr, pa pobliže opisao razvoj situacije koji je uslijedio nakon kolovoza prošle godine, kada je El Animal pobijedio Zhanga i izborio status obveznog IBF-ovog izazivača:

'Krenuli smo u pregovore s Andyjem Ruizom za IBF-ovu interim titulu, ali to je propalo. Nije htio biti nokautiran, pobjegao je. Bile su mogućnosti za borbu s Oleksandrom Usikom, ali je on bio u pregovorima s Tysonom Furyjem i tjednima nismo znali što će se dogoditi. Bilo je upitno hoće li se boriti za ujedinjenje titula ili s nekim od obveznih izazivača; hoće li to biti Daniel Dubois (WBA-ov 'regular' prvak) ili sam ja sljedeći na redu. Izgubili smo neko vrijeme, ali se nadam da ćemo sada ići po IBF-ovu interim titulu. Mislim da će Dubois boksati s Usikom, a ja za IBF-ovu interim titulu'.

Na pitanje novinara Andija Purewala o tome tko bi mogao biti njegov protivnik tom meču, Hrgović je odgovorio:

'Nisam siguran, čuo sam da postoji mogućnost da se borim s dečkom iz Australije, Demseyjem McKeanom. Vidjet ćemo, spreman sam za bilo koga, samo želim da se to dogodi što prije'.

U jednom dijelu razgovora za Boxing News, teškaš iz Sesveta govorio je i o Alenu Babiću, njegovom porazu u meču za WBC-ovog prvaka u "bridger" kategoriji, odnosno o njihovom potencijalnom međusobnom okršaju.

'Ne znam što da kažem. Mislim da je on, s boksačkim kvalitetama koje posjeduje, postigao i previše uspjeha i da se oko njega stvorio preveliki 'hype'. Ne smatram ga sjajnim boksačem, tehnički je ograničen i spor. U ovoj borbi sam očekivao da pobijedi, ali nije bio mentalno pripremljen za pritisak koji nosi borba za titulu svjetskog prvaka. Nije bio dobar tu noć, ali mislim da u svojoj dobroj izvedbi može pobijediti Rozanskog, koji nije ništa posebno. Šokirao ga je, a Alen nije pronašao izlaz iz te situacije. Kao što sam rekao, s obzirom na njegove kvalitete, napravio je dobar posao. Ima 11 pobjeda i jedan poraz, stvorio je ime, ponajviše zbog 'trash talka' usmjerenog protiv mene', rekao je Hrgović, pa za kraj prokomentirao postoji li mogućnost eventualnog meča između njega i Babića:

'Ne zanima me, mislim da on nije na mojoj razini. Imam neke druge smjerove i ciljeve u svojoj karijeri. Ja sam drugačiji 'level' i drugačija vrsta životinje, te mislim da se ta borba nikad neće dogoditi'.

Što je Hrgović još rekao, pročitajte OVDJE.