DEBAKL U BRAZILU

Talijanski izbornik Prandelli podnio ostavku

24.06.2014 u 22:25

Bionic
Reading

Izbornik talijanske nogometne reprezentacije Cesare Prandelli podnio je ostavku nakon ispadanja u prvom krugu Svjetskog prvenstva u Brazilu

Italija je u utorak izgubila od Urugvaja (1-0) u dvoboju koji je izravno odlučivao tko će se pridružiti Kostarici kao putnik u osminu finala iz skupine D. Poslije utakmice se Prandelli pojavio na konferenciji za novinare i odmah u uvodu poručio:

- Razgovarao sam nakon utakmice s predsjednikom Talijanskog nogometnog saveza Giancarlom Abeteom i rekao mu da podnosim ostavku. Tehnički plan i strategija nisu uspjeli i jedino je pošteno da osoba koja je odgovorna za to odstupi s dužnosti.

Prandelli je uoči SP-a produljio ugovor, ali na koncu očito neće ostati na klupi ''azzurra''.


- Prije produljenja ugovora postojala je volja da nastavimo ići istim putem. Međutim, ne znam što se dogodilo nakon potpisa u Italiji. Odjednom smo se našli pod verbalnom agresijom. Postali smo poput političke stranke, ljudi su nas praktički optuživali da smo ukrali novac državi. Ja sam uvijek plaćao svoje poreze i mogu hodati uzdignute glave - dodao je Prandelli.

Osim njega, ostavku je nakon utakmice podnio i spomenuti predsjednik saveza Abete koji je kratko poručio da će pokušati nagovoriti Prandellija da se predomisli.