NEMA DOKAZA

Talijanska zvijezda oslobođena optužbi, ali šteta je učinjena; ništa od reprezentacije

26.03.2024 u 17:38

Bionic
Reading

Talijanska novinska agencija Ansa objavila je kako je disciplinski sudac Talijanske nogometne lige oslobodio svih optužbi nogometaša Intera Francesca Acerbija zbog nedostataka dokaza

Acerbi je ranije optužen kako je na rasnoj osnovi vrijeđao igrača Napolija, Brazilca Juana Jesusa, u posljednjem ogledu 29. kola talijanske Serie A koji se odigrao u Milanu.

'Ne postoje dokazi da je Acerbi vrijeđao Juana Jesusa na rasnoj osnovi', kratko je objavio disciplinski sudac Talijanske nogometne lige.

Nakon što su se pojavile informacije o navodnim uvredama izbornik Italije Luciano Spaletti uklonio je 36-godišnjeg Acerbija iz reprezentacije koja je prethodnih dana igrala prijateljske utakmice. Tijekom karijere obrambeni igrač Acerbi je skupio 34 nastupa za talijansku reprezentaciju uz jedan postignuti pogodak.

Odmah nakon što se u javnosti pojavila priča o rasnom vrijeđanju sam je Acerbi opovrgnuo bilo što oko toga riječima kako je 'nevin i miran' te da 'nikada u karijeri nisam izrekao ništa rasistički'.