slavlje 'azzurra'

Talijani pobijedili Venezuelu; zabili su na samom početku i u sudačkoj nadoknadi

24.03.2024 u 23:20

Bionic
Reading

Nogometna reprezentacija Italije, jedan od hrvatskih protivnika u skupini na Europskom prvenstvu, u prijateljskom je susretu u Harrisonu (SAD) pobijedila Ekvador 2-0. Golove za 'azzurre' zabili su Lorenzo Pellegrini u trećoj minuti utakmice, te Nicolo Barella u četvrtoj minuti nadoknade

Aktualni europski prvaci su nakon 2-1 pobjede nad Venezuelom u Miamiju, zatvorili mini-američku turneju pobjedom protiv Ekvadora na Red Bull Areni u Harrisonu u saveznoj drži New Jersey.

Talijanski strateg Luciano Spalletti je napravio svih 11 promjena u odnosu na prvi meč.

'Azzurri' su protiv Ekvadora otvorili utakmicu u sastavu Vicario - Darmian, Mancini, Bastoni - Bellanova, Jorginho, Barella, Dimarco - Zaniolo, Pellegrini - Raspadori, dok je protiv Venezuele početni sastav glasio Donnarumma - Di Lorenzo, Buongiorno, Scalvini - Cambiaso, Locatelli, Bonaventura, Udogie - Chiesa, Frattesi - Retegui.

Na golu je debitirao golman Tottenhama Guglielmo Vicario, koji do sada nije igrao za 'azzurre' niti u mlađim uzrastima. Spomenimo i kako je prvi put momčad kao kapetan predvodio veznjak Intera Nicolo Barella i to u svom 52. nastupu za nacionalnu vrstu.

Počelo je sjajno za Italiju koja je povela već u trećoj minuti fantastičnim golom Lorenza Pellegrinija s više do 20 metara. Bio je to šesti gol u nacionalnom dresu za veznjaka Rome. Federico Dimarco je izveo slobodni udarac, lopta je pogodila živi zid i odbila se do Pellegrinija koji je sjajno opalio i pogodio.

  • +9
Italija - Ekvador, nogomet, prijateljska utakmica, 24.3.2024. Izvor: EPA / Autor: Kena Betancur

Samo tri minute kasnije moglo je biti i 2-0, ali Federico Dimarco nije bio precizan. U 12. minuti je prvi put zaprijetio Ekvador, pucao je Moses Caicedo, ali pored gola. U 16. minuti sjajnu je priliku imao i Nicolo Zaniolo, ali je ekvadorski golman Javier Burrai odlično reagirao. Ekvador u prvom poluvremenu nije uputio niti jedan udaraca u okvir suparničkog gola.

Međutim, u nastavku je južnoamerički sastav bio daleko bolji.

Ekvador je mogao izjednačiti u 52. minuti, ali je Alan Franco loše reagirao pred golom. Osam minuta kasnije blizu izjednačenja je bio i Jeremy Sarmiento, ali je njegov udarac blokirao Di Lorenzo. U 69. minuti Vicario je zabilježio i prvu obranu, odlično je pucao Gonzalo Plata, ali je talijanska 'jedinica' vrhunski reagirala. U samoj završnici novu priliku je propustio i Carlos Gruezo.

Kazna za promašaje je stigla u četvrtoj minuti nadoknade kada je Barella lijepim lobom pogodio za 2-0.

Hrvatska i Italija će igrati 24. lipnja u Leipzigu, a bit će to ogled 3. kola skupine B. Prije toga 'vatrene' očekuju Španjolska, 15. lipnja u Berlinu, te Albanija četiri dana kasnije u Hamburgu.