silno htio u Torino

Talijani otkrili zanimljiv detalj Tudorovog prelaska u Torinu; donedavni trener Hajduka sam platio preko milijun kuna samo da ode iz Splita

22.08.2020 u 12:15

Bionic
Reading

Igor Tudor je navodno platio trećinu odštete iz svojeg džepa, a ona iznosi oko 150.000 eura

Igor Tudor je nakon osam mjeseci i 18 službenih utakmica Hajduk zamijenio Juventusom u kojem će se priključiti stručnom stožeru Andree Pirla. Hajduk je u petak potvrdio kako je sve dogovoreno i kako Tudor više nije dio splitskog sastava.

Tudor je ekipu Hajduka preuzeo u zimskoj stanci kada je Hajduk bio drugi na ljestvici HT Prve lige, a onda je ostvario osam pobjeda, osam poraza i remi i klub doveo do petog mjesta u prošloj sezoni. Ove sezone je na startu pobijedio Istru 1961 s 2:0 i tako pobjedom otvorio novo prvenstvo.

Ovo je Tudoru bio drugi mandat na klupi Hajduka nakon što je kluba vodio od travnja 2013. godine do veljače 2015. godine. U prvom mandatu je Hajduku donio Kup što je ujedno i zadnji trofej Hajduka, no drugi mandat nije bio tako uspješan. Jasno je da je samo po sebi teško odbiti Juventus, a dodatni motiv Tudoru za odlazak iz Hajduka su ponudili navijači koji su ga konstantno kritizirali.

Talijanski mediji otkrili su jedan zanimljiv detalj koji pokazuje da je Tudor što prije htio otići iz Hajduka i preseliti u torinski klub za koji je kao igrač odigrao više od 170 utakmica. Tuttosport piše kako je Hajduk na kraju dobio oko 450.000 eura za Tudora, a sami trener je iz svojeg džepa platio trećinu odštete.

Tako je Tudor navodno dao 150.000 eura, odnosno preko milijun i 100.00 kuna samo da ode ih Hajduka. Na klupi splitskog sastava će ga, barem privremeno, naslijediti njegov dosadašnji pomoćnik Hari Vukas.