iz njega izvire iskustvo

Ovaj talijanski stručnjak uveo je Igora Tudora još prije deset godina u trenerske vode, a sada ovako govori o njemu: On malo pretjeruje...

21.08.2020 u 08:16

Bionic
Reading

Prema informacijama iz Splita, ovog petka trebalo bi se znati odlazi li Igor Tudor u Juventus, a ako i ide u Torino, za koliko novca? Naime, odšteta je ostala jedino otvoreno pitanje, jer bivši Hajdukov igrač, prihvatio je poziv Andree Pirla i već je spakirao stvari za odlazak u Italiju

Iako je još uvijek u godinama, a tek su mu 42., kada bi možda mogao biti i na terenu te na iskustvo igrati utakmice, Igor Tudor već je 'debelo' u trenerskim godinama. Na klupu je sjeo još 2009. godine, kada je bio pomoćnik talijanskom stručnjaku Edoardu Reji.

S toga nije ni čudo da su iz talijanskog Tuttosporta (a prenosi Slobodna Dalmacija) upravo Reju (74) pitali za mišljenje o Tudorovim dobrim stranama. Jer Juventus, a u kojeg Tudora želi prvi trener Andrea Pirlo, ipak je klub br. 1 u Italiji.

'Tudor može Pirlu dosta pomoći u obrambenom dijelu momčadi, on je to još prije deset godina radio i kod mene, zajedno u Hajduku, bavio se prije svega obranom, taktikom obrane, ja sam mu to namijenio i sjajno je radio... Igor često govori da sam i ja zaslužan za njegov trenerski put, ali malo pretjeruje, želi mi dati na posebnoj važnosti i ja mu na tome zahvaljujem', pohvalio je Reja bivšeg učenika pa nastavio.

'Kao igrač, Tudor je već radio s velikim trenerima kao što su u Italiji bili Ancelotti, Lippi. Capello. Osim što je kod mene u Hajduku radio na obrambenim mehanizmima nakupio je iskustvo i kao trener Hajduka samostalno, a onda je u Europi vodio ozbiljne i velike družine kao što su Galatasaray i Udinese', prisjetio se Reja, uz dodatak da je Tudor vodio i Karabukspor i PAOK.

No, Reja se osvrnuo i na Pirla, s kojim je radio dok je bio igrač Brescije.

'Pirlo je inteligentan čovjek, takav je bio i kao igrač, ja sam ga imao u Bresciji. Pa je i izbor Tudora da mu pomogne potez inteligentnog čovjeka. Zna tko mu može pomoći u prvim koracima trenerske karijere. Tudor će mu značiti značajnu potporu u stožeru, ne samo u smislu specifičnog rada s obranom nego ukupno. Pirlo ima svoju izraženu osobnost i nakon fantastične karijere nogometaša svakako se priprema da na istoj vrhunskoj razini bude i kao trener koji ima viziju'.

  • +5
Hajduk - Istra 1961 (1. kolo, HT Prva liga, sezona 2020/21) Izvor: Cropix / Autor: Vladimir Dugandzic / CROPIX