Serie A

Talijani otkrili što se događa s Marijem Mandžukićem i kakve planove trener Milana Stefano Pioli zapravo ima s hrvatskim napadačem

06.02.2021 u 10:30

Bionic
Reading

Mario Mandžukić do sada je odigrao tek dvije utakmice i to po 20-ak minuta u dresu Milana

Bivši hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić nedavno je potpisao za talijanskog velikana Milan za koji je nastupio dva puta. S klupe je ušao protiv Atalante i Bologne, a talijanski Tuttosport je sada otkrio kakve planove s njim ima trener Stefano Pioli.

Spomenuti medij piše kako Mandžo naporno trenira kako bi se što prije vratio u natjecateljski ritam, a to vidi i trener Pioli koji mu uskoro planira dati puno veću minutažu od dosadašnjih 20-ak minuta. Protiv Crotonea u prvenstvu će vjerojatno ući s klupe, ali bi već protiv Crvene Zveze 18. veljače u Europskoj ligi trebao krenuti od prve minute.

'Iskreno zahvaljujem upravi Milana na prilici da postanem dio ovog fantastičnog kluba. Bit će mi čast nositi dres pun povijesti i borit ću se za Rossonere. Mogu samo obećati da ću dati sve od sebe u svakoj utakmici. Siguran sam da zajedno možemo ostvariti san svakog navijača Milana kojih ima mnogo i u Hrvatskoj. Spreman sam za borbu', poručio je Mandžukić nakon potpisivanja, a Talijani pišu kako bi uz Ibrahimovića i Rebića mogao biti starter i tvoriti ubojiti napadački trokut.

Mandžo je u Italiji ostavio dubok trag u dresu Juventusa iz kojeg je prije godinu i pol, nakon četiri uzastopna naslova prvaka Italije, otišao u katarski Al-Duhail. Od ljeta je bio bez kluba, a onda se priključio Milanu. U karijeri je igrao još i za Marsoniju, Zagreb, Dinamo Wolfsburg, Bayern i Atletico Madrid i osvojio 23 trofeja među kojima je najsjajniji onaj Lige prvaka s Bayernom 2013. godine.

Za hrvatsku nogometnu reprezentaciju je u 89 utakmica zabio 33 gola i bio jedan od ključnih igrača 'Vatrenih' s kojima je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine osvojio srebrnu medalju.