SLAVLJE U GOSTIMA

[FOTO] Milan opet pobjeđuje na hrvatski pogon; Ibrahimović je zeznuo, ali tu je bio naš reprezentativac Ante Rebić da spasi stvar

30.01.2021 u 16:54

Bionic
Reading

U prvoj subotnjoj utakmici 20. kola talijanskog nogometnog prvenstva, Milan je slavio na gostovanju kod Bologne 2:1, a jedan od strijelaca u pobjedničkoj momčadi bio je hrvatski napadač Ante Rebić

Milan se vratio na pobjednički put nakon domaćeg prvenstvenog poraza od Atalante (0:3) te ispadanja iz Kupa od Intera (1:2) te je povećao prednost na ljestvici pred najbližim pratiteljima barem dok oni neodigraju svoje susrete. Ovo je 'Rossonerima' čak 17. gostujuća utakmica u nizu u Serie A bez poraza, a s današnjim trijumfom ove sezone na strani imaju devet pobjeda i jedan neodlučeni rezultat.

Rebić je doveo Milan u vodstvo u 26. minuti najbrže reagiravši nakon što je vratar Bologne Skorupski obrtanio kazneni udarac Ibrahimoviću. Bio je to drugi ovosezonski prvenstveni pogodak Rebića koji je igrao do 62. minute.

Na 2:0 je iz još jednog kaznenog udarca za Milan povisio Kessie u 55. minuti dok je poraz Bologne ublažio Poli u 81. minuti.

Mario Mandžukić igrao je za Milan od 73. minute.

  • +3
Bologna - Milan, Serie A, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: GIORGIO BENVENUTI

Ovom pobjedom Milan je stigao do učinka od 46 bodova, pet više od drugog Intera koji će od 20.45 sati ugostiti Benevento. Bologna je 13. sa 20 bodova.