veliki pritisak

Talijani dobili dozvolu za treniranje, ali ubrzo je stiglo i upozorenje od ministra sporta: 'Samo jedan zaraženi sportaš značio bi katastrofu'

27.04.2020 u 14:07

Bionic
Reading

Talijanski ministar sporta Vincenzo Spadafora upozorio je talijanske nogometaše da budu na oprezu i otkrio kako je vlada pod velikim pritiskom upravo od strane Serie A

Kao što smo već pisali, talijanski ministar sporta Vincenzo Spadafora razveselio je tamošnje sportaše objavom kako od 4. svibnja mogu samostalno trenirati, a najavio je i povratak grupnim treninzima od 18. svibnja, a isto je napravio i premijer Giuseppe Conte. Ipak, Spadafora upozorava da to nije razlog za slavlje i da odluka nije konačna.

'Nastavljamo s treninzima sportskih kolektiva od 18. svibnja, ali samo ako to bude sigurno što ćemo znati u idućih nekoliko tjedana', rekao je Spadafora za Rai.

U teoriji, kontaktni sportovi, među kojima su i košarka i nogomet, mogli bi nastaviti s ligama nakon 2. lipnja kada se otvaraju i frizerski saloni, brijačnice i saloni za masažu.

'Ne želim kažnjavati ili usporavati povratak nogometa, ali vidjet ćemo što će biti od ove sezone. Moramo biti strogi i imati protokole kako bismo zaštitili sportaše. Talijanski nogometni savez je predstavio protokol za koji je znanost rekla da nije dovoljno dobar i treba neke preinake. Kada se dogovori protokol, onda možemo pričati o tome hoćemo li ili ne nastaviti s nogometom', jasan je bio Spadafora pa nastavio:

'Brojne lige u Europi su ranije završile sezonu, ali Serie A nije spremna na to, pa čak ni na obustavu treninga. Pod jako velikim pritiskom smo da se liga nastavi. Znamo da nogomet zaslužuje respekt i podršku jer je jedan od najvećih ekonomskih resursa u zemlji', rekao je talijanski ministar sporta.

Za kraj je upozorio da, ako samo jedan igrač bude pozitivan na COVID-19, to može značiti i puno veće probleme i kraj igre.

'Puno je još dvojbi i situacija je komplicirana. Ništa ne možemo uzeti zdravo za gotovo. Nije sigurno da će se sezona nastaviti. Moramo zaraditi priliku da se to dogodi, a to ćemo napraviti uzornim vladanjem', zaključio je Spadafora.