ILEGALNO KLAĐENJE

Talijane trese kockarski skandal, Fagioli priznao grijehe pa dobio 'samo' 7 mjeseci

17.10.2023 u 18:40

Bionic
Reading

Juventusov veznjak Nicolo Fagioli dobio je sedmomjesečnu zabranu igranja u sklopu nagodbe s Talijanskim nogometnim savezom (FIGC) nakon što je prekršio pravila o klađenju na utakmice.

Fagioli je dobio 12 mjeseci zabrane, od čega je pet mjeseci uvjetno, i kažnjen je s 12.500 eura. Također će morati sudjelovati u tretmanima za rješavanje problema s kockanjem.

Fagiolija (22) stavili su pod istragu tužitelji u Torinu zbog navodnog klađenja na ilegalnim web stranicama.Prema pravilima FIGC-a, igrač za kojeg se utvrdi da se kladio na nogometne utakmice mogao je dobiti zabranu igranja na najmanje tri godine, ali Fagioli je imao blaži tretman nakon što je vlastima priznao prekršaj.

Kao dio kazne morat će govoriti o svojim iskustvima u najmanje 10 susreta s amaterskim sportskim organizacijama i grupama za pomoć ovisnicima o kockanju.

Fagioli je upisao jedan nastup za Italiju. Sandro Tonali i Nicolo Zaniolo prošli su tjedan napustili stožer reprezentacije nakon što im je također rečeno da su uključeni u istragu tužitelja.

Standings provided by Sofascore