SUper surfers challenge 2017

Talijan Nika pobijedio u međunarodnoj SUP utrci i oborio rekord staze

15.05.2017 u 13:50

Bionic
Reading

Međunarodna utrka u SUP-u održana ove subote u Poreču-Lanterni privukla je dosad rekordan broj natjecatelja, njih preko šezdeset. Ovogodišnji pobjednik Leonard Nika iz Italije iskoristio je nešto mirnije more te je oborio rekord staze koji je prošle godine postavio jedan od najboljih SUP veslača, Michael Booth

Najveća i najelitnija Stand Up Paddle utrka u Hrvatskoj održana ovog vikenda u Poreču-Lanterni privukla je rekordan broj natjecatelja, njih preko 60, a najviše je natjecatelja došlo iz Italije, zatim Slovenije, Austrije, Hrvatske, Mađarske i Španjolske.

Pobjedu u utrci na 14 kilometra odnio je Leonard Nika iz Italije s vremenom 1:24:38, ujedno novim rekordom staze, od hrvatskih predstavnika najbrži je bio Željko Srdoč na sedmom mjestu s vremenom 1:29:40, a proslavljeni kanuist Nikica Ljubek završio je kao 16. s vremenom 1:37:10.

Prva među ženama bila je Španjolka Susak Molinero s 1:35:45. Vrijedi spomenuti svakako i šesnaestogodišnju, veliku veslačku nadu Lauru Bartl iz Austrije, koja je završila treća među ženama s vremenom 1:45:10.

U amaterskim programima poslije utrke za svoju su vještinu i srčanost u utrci na kilometar najveći pljesak dobila djeca u starosnim skupinama 8-11 godina.

  • +21
Super Surfers Challenge Izvor: SUPer Surfers Challange / Autor: PV

Pobjednici su uz novčani nagradni fond dobili vrijedne nagrade sponzora, a odlično vrijeme koje je trajalo tijekom cijelog događaja privuklo je i brojne gledatelje, koji su nakon službenog programa imali prilike sami isprobati SUP daske te se okušati u jedinstvenom vježbanju joge na daskama.