UDARAC ZA KARIJERU

Talent kojeg svi vide u Ferrariju razočarao: Ne zna proći taj zavoj!

11.04.2017 u 16:48

Bionic
Reading

Antonio Giovinazzi jedan je od tragičara Velike nagrade Kine, a s dva zabijanja u zid u istom zavoju udaljio se od potencijalnog mjesta za volanom Ferrarija sljedeće sezone...

Mladi 23-godišnji talijanski vozač dio je Ferrarijeve obitelji i trebao je ove sezone imati ulogu rezervnog vozača ekipe iz Maranella, ali ozljeda Pascala Wehrleina iznenada mu je omogućila nastupe u utrkama Formule 1 za volanom Saubera.

Njegova je vožnja u Melbourneu zaradila mnogo pozitivnih kritika i već se počelo pisati o Antoniju kao o idealnoj zamjeni za Kimija Raikkonena sljedeće sezone, no u Kini je potpuno zabrljao. Naime, i na kvalifikacijama i na utrci uspio se zabiti u zid na startno-ciljnoj ravnini, nakon što je potpuno krivo uletio u posljednji zavoj.

Tako su se otkrile sve slabosti ovog neiskusnog vozača koji će na novu priliku morati pričekati neko vrijeme, jer Sauber najavljuje povratak oporavljenog Wehrleina već sljedećeg vikenda u Bahreinu.

'Nije to bio moj vikend. Ispričavam se zbog pogreške, posebno dečkima koji su napravili odličan posao s bolidom,' izjavio je nesretni Antonio Giovinazzi koji gotovo sigurno nije odvozio svoju posljednju utrku u Formuli 1, ali na mjesto u Ferrariju će se sigurno još neko vrijeme morati pričekati...