RULET RUKOMETNOG KLASIKA

'Tajni agenti' iz Hrvatske: S Francuzima dvije nule pa - 7!

23.01.2016 u 13:24

Bionic
Reading

Pred hrvatskom rukometnom reprezentacijom je najveći ispit do sada na EP-u u Francuskoj. U Utakmici odluke čekaju ih najveći rivali, a događaje iz Krakowa od 18.15 pratite uživo na tportalu!

Hrvatska na Francusku, rukometni šlager danas u Poljskoj dobija svoj 23. nastavak. U dosadašnjim ogledima Francuska je upisala 14 pobjeda, Hrvatska dvostruko manje, a ogled u Rijeci na EP-u 2000. godine završio je remijem.

Oba sastva pamte bolne poraze i velike trijumfe, najčešće su to bile utakmice u kojima je ulog bio ogroman. Takav je i ovaj, eventualnom pobjedniku otvaraju se vrata polufinala, dok poraženom ostaje čekanje neobičnog rezultstkog spleta u nastavku grupne faze.

Od poraza u zagrebačkom finalu SP-a Hrvati su se na Francuze namjerili šest puta u službenim dvobojima. Trikolori su slavili četiri puta, a dvije pobjede Hrvatske u tom razdoblju ujedno su i neuvjerljivije u međusobnim dvobojima. U Novom Sadu, u najboljoj navijačkoj podršci u kojoj su imali priliku uživati u inozemstvu naši su slavili 29:22, a godinu dana kasnije u Zaragozi svladali smo ih sa 30:23.

Danas je točno dvije godine od (snimka ispod teksta) dvoboja u Zaragozi - ponovilo se. Ne mora biti sedam ralike, i jedan gol više bit će sasvim dovoljan... Sretno!