VODI FUENLABRADU

Tabak složio 'novu' petorku'; a sjetio se i prijateljeva sina

17.08.2015 u 22:40

Bionic
Reading

Hrvatski košarkaški stručnjak, trener španjolskog prvoligaša Fuenlabrade Žan Tabak (45) doveo je peto pojačanje nakon što je prošli mjesec sjeo na klupu košarkaša iz madridskog predgrađa.

Razigravač Ricardo Úriz (35) doveden iz Iberostar Tenerifea posljednje je pojačanje nakon što je ondje došao iz Zadra hrvatski centar Josip Sobin (25), sin bivšeg Tabakovog suigrača iz splitske Jugoplastike Gorana Sobina, te Srbin Oliver Stević (31), Amerikanac David Wear (24) i Belgijanac Jonathan Tabu (29).

Nekadašnji hrvatski reprezentativac Žan Tabak, koji je prošle sezone kao pomoćni trener Real Madrida osvojio četiri titule uključujući naslov prvaka Europe, iduće dvije godine bit će glavni trener košarkaša Fuenlabrade.

Momčad je lani završila na posljednjem mjestu prve španjolske lige no s obzirom da prva dva kluba druge lige, Ourense i Club Tizona de Burgos, zbog financijskih problema ostaju u istom rangu mjesto u prvoj ligi je ponuđeno Fuenlabradi i pretposljednjoj momčadi prve lige Guipuzkua Basketu.

Osim novog trenera i petorice igrača, klub je predstavio i nove tirkizno zelene 'retro' dresove koje reklamira s imenom aktualnog hrvatskog izbornika Velimira Perasovićeva, koji je igrao za Fuenlabradu od 1997. do 2002. godine.

'U prodaji su prvi primjerci dresova koje su nosili naši nezaboravni igrači poput Perasovića, Ferrana Lópeza ili Salva Guardije', navedeno je na klupskoj stranici Fuenlabrade gdje je prikazan dres, simbol jugozapadnog predgrađa udaljenog 22 kilometra od Madrida.