ISPALI IZ EUROLIGE

Tabak razočaran; htio spasiti Maccabi, ali ni 'prevara' nije pomogla

19.12.2015 u 08:56

Bionic
Reading

Hrvatski košarkaški trener Žan Tabak, koji je prije mjesec dana prešao iz španjolske Fuenlabrade kako bi izvukao izraelski Maccabi iz krize, razočaran je ispadanjem iz Eurolige nakon što u četvrtak nije uspio sa 11 koševa razlike pobijediti tursku Darussafaku.

'Imali smo ozlijeđene igrače i nisu svi bili u formi, no i da su svi bili zdravi teško bi bilo pobijediti sa 11 razlike. Ovo je jako razočaravajuće za klub, naše navijače, igrače i osoblje. Doveli su me ovdje kako bi se kvalificirali u Top 16, što je bio jedan od ciljeva, ali nismo uspjeli', izjavio je Tabak

Naime, Žan Tabak i njegova momčad su minutu i pol prije kraja utakmice shvatili da ne stignu napraviti 11 poena razlike, pa im je kao slamka spasa ostala samo jedna opcija - izboriti produžetke.

Košarkaši Maccabija su dulje od minute držali neriješeno te namjerno promašivali slobodna bacanja, dok je turska momčad svim snagama pokušavala postići koš i izbjeći produžetak. Na kraju su ipak prvi zabili Turci - za 66:65, a to je 20-ak sekundi prije kraja bilo nemoguće 'poravnati'.

Maccabi je 2014. osvojio Euroligu, a u četvrtak je na gostovanju pobijedio Darussafaku sa 70:66 i time se oprostio od natjecanja.