STRELIČARSTVO

Svjetski rekord pao i prije otvaranja Igara

27.07.2012 u 14:25

Bionic
Reading

Južnokorejski streličar Im Dong-Hyun u petak je, tijekom preliminarnog dijela natjecanja, postavio novi svjetski rekord sa 699 krugova ispalivši 72 strijele

Prvi svjetski rekord na 30. Ljetnim olimpijskim igrama u Londonu oboren je i prije nego su natjecanja otvorena službenom ceremonijom.

Južnokorejski strijelac, inače višestruki svjetski prvak i dvostruki olimpijski momčadski prvak, Im Dong-Hyun, srušio je vlastiti svjetski rekord postavljen u svibnju koji je iznosio 696 bodova. Vijest je tim posebnija jer se radi o službeno slijepom sportašu!

Bolji od dosadašnjeg svjetskog rekorda bio je i drugoplasirani u petak, još jedan Južnokorejac Kim Bubmin, s rezultatom od 698 poena.

Kako se njihovi bodovi zbrajaju i za momčadski poredak jasno je da je Južna Koreja u vodstvu ispred strijelaca iz Francuske.

Zanimljivo je bilo u okolici terena gdje se održavalo ovo natjecanje. Naime, budući su službenu obavijest da se radi o događaju za kojeg nema ulaznica gledatelji shvatili kao da mogu besplatno pratiti streličare, a radilo se o preliminarnom odnosno eliminacijskom dijelu koje je zatvoreno za publiku, osiguranje je imalo dosta problema s udaljavanjem znatiželjnika koji su remetili koncentraciju natjecatelja.