vruća roba

Svi su ludi za Mandžukićem; velikan želi preteći konkurenciju i prodaje najveću zvijezdu kako bi Hrvatu ponudio preko tri milijuna po sezoni

25.07.2020 u 17:55

Bionic
Reading

Bivši hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić (34) ponovo je na radaru turskog nogometnog velikana Galatasaraya

Bivši hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić (34) ponovo je na radaru turskog nogometnog velikana Galatasaraya.

Prema pisanju turskih medija Mandžukić bi u Galatasarayu trebao zamijeniti kolumbijskog napadača Radamela Falcaa koji je ne izlaznim vratima istanbulskog kluba.

Falcao je stigao u redove Galata u rujnu prošle godine potpisavši trogodišnji ugovor vrijedan pet milijuna eura po sezoni. Međutim, nije opravdao očekivanja trenera i navijača i Fatih Terim umjesto njega želi Mandžukića.

Turci su i ranije pokazivali interes za hrvatskog napadača, ali su problem predstavljale financije. Ako bi se Galatasaray uspio riješiti Kolumbijca, Terim bi Mandžukiću mogao ponuditi između tri i četiri milijuna eura po sezoni.

Veliki interes za Mandžukića pokazali su i Fiorentina, Benevento, a navodno i Milan u čijim bi se redovima moglo otvoriti mjesto odlaskom Zlatana Ibrahimovića. Spominjali su se i Fenerbahče, te ruski Lokomotiv.

Mandžukić je nedavno dogovorio sporazumni raskid ugovora s katarskim klubom Al Duhail i postao slobodan igrač.

Prije odlaska u Katar, četiri godine je nosio dres Juventusa osvojivši osam trofeja pri čemu četiri 'scudetta'.

Tijekom karijere igrao je i za Atletico Madrid, Bayern, Wolfsburg, Dinamo, Zagreb i Marsoniju.

Mandžukić se nakon osvojenog srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. oprostio od hrvatske reprezentacije, a u dresu "Vatrenih" sakupio je 89 nastupa i postigao 33 gola.