NIJE BAŠ TAKO VAŽNO

Svi samo govore o tome, a Nadal im hladno poručio...

02.06.2015 u 14:22

Bionic
Reading

Teniski je svijet priželjkivao i dobio to – četvrtfinalni sudar Rafaela Nadala i Novaka Đokovića u Roland Garrosu. Majstori su dali svoje viđenje meča koji ih čeka i buke koja se digla oko toga

Rafael Nadal na pariškoj zemlji ima 70-1, devet naslova u zadnjih deset godina, a od Novaka Đokovića nikada nije izgubio u Roland Garrosu - pobijedio ga je u svih šest mečeva. Bez obzira na tu zastrašujuću statistiku, za mnoge je favorit srpski tenisač, prvi igrač na ATP-jevoj ljestvici koji je ove sezone osvojio sve najjače turnire na kojima se pojavio.

'To nije važno. Da je ovo finale, stvari bi bile drugačije. Ovo je četvrtfinale i ukoliko pobijedite, idete u polufinale', rekao je u uvodu Nadal, a s Đokovićem se u tako ranoj fazi turnira nije suočio osam godina.

'Prošle godine sam ga pobijedio u finalu. Ovo nije meč godine. Susreti godine su finala i odlučujući mečevi. Ako izgubim, moj se život neće promijeniti', kazao je Nadal, a na dan meča s Đokovićem proslavit će 29. rođendan.

Nadal je imao 46 mečeva protiv srpskog rivala te je na pozitivnom omjeru 23-20, ali treba znati da Srbin nije izgubio susret od veljače, a pobjeda u osmini finala bila mu je 26. u nizu.

'Moja situacija je drugačija od Novakove. Ako ne pobijedim, razmišljat ću o sljedećem turniru. No ovo će sigurno biti najteže četvrtfinale koje sam igrao', rekao je Španjolac, očito aludirajući na to da Đokoviću od četiri grand slama nedostaje samo French Open te bi prema tome teže podnio poraz.

I Đoković je govorio o ogledu s Nadalom.

'Igrati protiv njega ovdje i na nekom drugom turniru potpuno je drugačije', rekao je srpski igrač i dodao:

'Uvjeti su pogodni za njegov stil igre. On voli igrati na terenu Philippe Chatrier. Moram se držati svoje rutine i ne davati preveliku važnost meču. Znam što treba raditi i znam što se očekuje od mene.'