POVRATAK U PROŠLOST

Svi pričaju o penalu iz Hrvatske, no ovo je možda bilo još bizarnije

24.10.2016 u 14:54

Bionic
Reading

Na utakmici 2. HNL između Dugopolja i Sesveta vidjeli smo kako gostima nije priznat regularan pogodak iz penala, ali slične bizarne situacije događale su se i u uglednijim ligama poput Bundeslige

Podsjećamo, pisali smo o nevjerojatnoj situaciji iz 12. kola 2. HNL kada je gostujući nogometaš Aralica izveo precizno najstrožu kaznu u 69. minuti, no lopta je prošla kroz napuknutu mrežu, a jedino sudac dvoboja Tin Krečak nije vidio da je to bio gol. Nepriznati pogodak izazvao je prosvjede kod Sesvećana, ali sudac je ostao pri svojoj odluci da Aralica nije pogodio.

Ta situacija brzo je obišla hrvatski medijski prostor, a nas je podsjetila na jednu bizarnu situaciju od prije tri godine i to u Bundesligi.

Tada se dogodila suprotna situacija, jer je na utakmici devetog kola njemačkog prvenstva između Hoffenheima i Bayera gostujućem igraču priznat nepostojeći pogodak. Naime, Kießling je u 70. minuti poentirao glavom za 0:2. No snimka je pokazala kako je lopta ušla u mrežu s vanjske strane kroz rupu.

Nitko to nije primijetio i sudac je priznao, kako su ga kasnije strani mediji nazvali - gol duha, ghost goal. Na kraju je Bayer slavio 2:1, a poslije je donijeta odluka da se sastavu iz Leverkusena prizna pobjeda bez obzira na to što je presudio gol koji to nije bio.