kao da voziš po ledu

Svi piloti Formule 1 ogorčeni su očajno lošim stanjem staze u Istanbulu; sreća je da nakon prvog treninga nitko nije stradao

13.11.2020 u 15:35

Bionic
Reading

U nedjelju (15. studenog, 11.10 sati, Arenasport 2) u Istanbulu se vozi 14. ovosezonska utrka Formule 1, za Veliku nagradu Turske. No, već nakon prvog slobodnog treninga u petak pojavili su se neočekivani problemi i pitanje je kako će ih organizatori riješiti

Max Verstappen je bio prvi na prvom treningu uoči Velike nagrade Turske, ali rezultati su ovaj put bili u drugom planu. Vozač Red Bulla je prvi trening odradio s vremenom 1:35.077 i iza sebe je ostavio svog momčadskog kolegu Alexandera Albona s 0.241 sekunde prednosti, dok je treći bio Ferrarijev Charles Leclerc (+0.430).

No, rezultate su zasjenili neočekivani problemi na stazi koja se u Formuli 1 ne koristi od 2011. godine. Da, punih devet godina bolidi Formule 1 nisu jurili u Istanbulu, a sada su se organizatori i vozači na renoviranoj stazi susreli s nevjerojatnim problemom.

Naime, staza je bila nevjerojatno skliska! Zbog nove površne bolidi su se doslovno klizali po stazi. Vozačima je bilo preteško kontrolirati bolide, čak i pri najmanjim brzinama, posebice u zavojima. Sve je to rezultiralo brojnim 'piruetama' i stvarno je puka sreća da nitko od vozača nije stradao, a ni oštetio bolid.

  • +13
Formula 1, Imola, VN Emilia Romagne Izvor: EPA / Autor: Luca Bruno / Pool

Već je u prvim minutama slobodnog treninga bilo jasno da povratak u Tursku, nakon punih devet godina, ne izgleda kao najbolji potez.

'Užas, ovo je bilo je kao da vozite po ledu', rekao je po povratku u boks Verstappen i dodao:

'Sreća je da nitko nije stradao. Organizatori pod hitno moraju riješiti ovaj problem...'

Novu sezonu Formule 1 pratite na Arenasport 2 kanalu samo na MAXtv-u. MAXtv pruža najveći izbor sportskih, filmskih i zabavnih sadržaja koje gledajte na televizoru ili mobilnom uređaju bilo gdje u Hrvatskoj. O svemu više saznajte OVDJE.