Middleton je slobodan

Svi su ostali u čudu! Ima ugovor od 40 milijuna dolara za sezonu, ali ga je odbacio

22.06.2023 u 10:37

Bionic
Reading

Zvijezda Milwaukee Bucksa napadač Khris Middleton odbio je opciju od 40,4 milijuna dolara da ostane u klubu i postat će slobodan igrač, izjavili su njegovi agenti za ESPN u srijedu navečer

Trostruki All-Star i dalje bi se mogao vratiti u Buckse, ali sad može potpisati ugovor s bilo kojom momčadi. Ta odluka mnoge je iznenadila jer Middleton, koji će u kolovozu imati 32 godine, u posljednje vrijeme ima velikih problema s ozljedama.

Naime, prošle seuone propustio je prvih 20 utakmica nakon operacije lijevog zapešća izvan sezone. Vratio se i odigrao šest utakmica, a zatim je propustio 18 utakmica zbog bolova u desnom koljenu.

U doigravanju 2022. opet se ozlijedio i odsjeo je u posljednjih 10 utakmica Milwaukeeja u postsezoni.

Nakon ispadanja Bucksa u prvom kolu ovog proljeća, Middleton je prošao uspješnu operaciju desnog koljena.

Kao izbor druge runde Detroit Pistonsa na draftu 2012., Middleton je proveo jednu sezonu u Detroitu prije nego što se pridružio Bucksima, gdje je proveo posljednjih deset sezona.

Prošle je sezone odigrao samo 33 utakmice i u prosjeku je postizao 15,1 poena uz 4,9 asistencija i 4,2 skoka.

U karijeri je imao prosjek od 17,0 poena, 4,8 skokova i 3,8 asistencija te je odigrao ključnu ulogu u utrci Bucksa do naslova NBA prvaka 2021. Bio je i član reprezentacije SAD-a te imao status jednog od boljih šutera u NBA-u. Ali ozljede i godine su ga zaustavile u naponu snage.